Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Blues Workshop Győrben és Mosonmagyaróváron

A 2008-ban indult és René Lacko vezetésével sikerrel bemutatott Blues Workshop harmadik felvonásaként Győrben, április 27-én lép színpadra a Rómer Házban megismert csapat - Ferenczi György Mosonmagyaróváron karmesterkedik.

A karmester: Ferenczi György

A mosonmagyaróvári blues-műhelyt Ferenczi György vezeti. A közismert blues-zenész helyi zenekarok, a Hen House Band, Funky for me, Apnoe és a Faterock, illetve a győri Colombre Band zenekar tagjaival állítja össze a projektet. Három nap áll rendelkezésükre a város egyetemi klubjában, hogy az egymást nem ismerő zenészek, ütős blues-műsort hozzanak létre a semmiből, saját ötletekre és improvizációs játékra hagyatkozva. Ferenczi György örömmel vállalta a kapitányságot, az eMeRTon- és Artisjus-díjas szájharmonika-virtuóz, hegedűs és énekes, várakozással tekint a mosonmagyaróvári zenei-utazás elé.

Ferenczi György - ének, szájharmonika, hegedű

Ferenczi György Jimi Hendrix hatására kezdett zenélni, Hendrix gitárszólóit "lekagylózva" alakult ki sajátos játéka a szájharmonikán - az egyik legtechnikásabb kelet-európai herflist tisztelhetjük személyében. Rendkívül sok zenei újításban vett és vesz részt, nem önjelölt művészként, hanem a népzenét és a jazz-t is ismerő zenészként. Ezt a sokszínűséget jelzi az is, hogy gitáron és hegedűn is kiválóan játszik. Stúdiózenészként közel 250 lemezen játszott. 2 évig a Hobo Blues Band-del muzsikált és részt vett a -91-es LGT turnén. Együtt zenélt Zoránnal, a Kim Nowak együttessel és Gerendás Péterrel. Előzenekarként játszott John Mayall, Alvin Lee és Brian May előtt. A finnországi Puisto Blues Fesztiválon Marcia Ball és Coco Taylor partnerként lépett fel. Főzenekara jelenleg a Ferenczi György és a Herfli Davidson újragondolt folytatása, a Rackajam. 2007-ben és 2006-ban eMeRTon-díjat, 2004-ben Artisjus-díjjal jutalmazták.

René Lacko újra Győrben

René Lacko, a szlovák bluesgitárosok nemzetközileg is elismert képviselője. Pécsett és Győrben is sikeres workshop-ot vezényelt le 2007-ben. Az április 27-én, Győrben színpadra lépő csapat, a legutóbbi Rómer-es koncert résztvevői, illetve ausztriai zenészbarátok lesznek.

Képek a 2007. december 29-i Blues Workshop-ról - Fotó: dr. Alexy Miklós


René Lacko a 2007-es pécsi Blues Workshop-on:Olvasóink írták

  • 1. nagyzsolt 2008. március 19. 10:30
    „Ferencziii? Ferenczit szeretjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave 2008 - Népzenei Műhely Mosonmagyaróvár

A mosonmagyaróvári Flasch Károly Kulturális Központ 2008-ban először kapcsolódik be a Mediawave Nemzetközi Vizuális és Zenei Fesztivál programjaiba, helyszínként és rögtön szervezőként is. Tovább olvasom