Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A MEDIAWAVE ˝nem vész el, csak átalakul˝

Ezzel a mondattal kezdte meg tájékoztatóját Naszály György, a MEDIAWAVE sajtófőnöke, mellyel a fesztivál Győrből Szombathelyre való költözésére utalt.

Idén rendezik meg 20. alkalommal a fesztivált, a helyszín azonban változott, ettől az évtől ugyanis – minimum 5 évig – Szombathely ad otthont a nemzetközi rendezvénynek. Átalakul a programok struktúrája is, hiszen 3 hétvégés szerkezetre építik fel a rendezvényeket. A fő attrakciók hétvégenként lesznek, de hétköznapokon úgyszintén várják a látogatókat.

A városvezetés egyhangúlag támogatta a MEDIAWAVE Szombathelyre költözésének ötletét – mondta el Dr. Ipkovich György, a város polgármestere. Hartyándi Jenő, fesztiváligazgató; Sági József, a kulturális bizottság elnöke és Sragner László, a MEDIAWAVE Alapítvány új elnöke egyet értettek abban, hogy a fesztiválnak és a városnak is jót tesz ez a változás, az új helyszín. Azt is elmondták, hogy a rendezvény mottójával élve – hagyomány és újszerűség ötvözése – céljuk, Szombathely városának tradícióit megőrizve, új színt hozni a város életébe.

Az első hétvége a zenéről szól: kooperálva a város jazz zenei fesztiváljával, Szombathelyen főleg etnikus és fiatalos dallamokkal várják a közönséget. A jazz műfaj kedvelői Őriszentpéteren találhatják meg a nekik tetsző fellépőket.FELHÍVÁS! Május 1.-jén minden gitárral rendelkező zenekedvelőt várnak, hogy a Rolling Stones elsőszámú vokalistájával, Bernard Fowlerrel, valamint a Pearl Jam egykori dobosával Dave Abbruzzese-vel együtt Jimi Hendrix-re emlékezzenek a Thanks Jimi Nap keretén belül!

A második hétvégén a filmeké a főszerep. A nemzetközi filmfesztiválon 81 ország, 1173 filmjéből tekintheti meg a közönség a zsűri által kiválasztott filmeket; játék-, kisjáték-, animációs, kísérleti és dokumentumfilm kategóriákban. Premier filmekben sem lesz hiány, többek között itt láthatja először a magyar közönség a Legjobb animációs rövidfilm kategóriában 2010-ben Oscar-díjat nyert alkotást, a Logorama-t.

A harmadik, egyben záró hétvégén: a környezetvédelem, a környezettudatos életmód, a népi kultúra jelentőségére szeretnék felhívni az emberek figyelmét különféle előadások és programok keretén belül. A rendezvények ezen a hétvégén: Őriszentpéteren és Rudersdorf-ban látogathatók. Mindenki számára nyitott az a nemzetközi konferencia, melyet ˝Növelés vagy nevelés˝ címmel tartanak majd, arra a kérdésre keresik a választ, hogy tömegeket, minél több embert várnak a kulturális rendezvényekre, vagy inkább a szellemi értékek közvetítésére helyezik a hangsúlyt.

A zárónapra a szlovén-osztrák-magyar hármashatárra várják a fesztiválozókat piknikkel és sok muzsikával.

Részletes program ide kattintva tekinthető meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave Szombathelyen

Győr helyett Szombathely ad otthont idéntől a Mediawave fesztiválnak, amelynek rendezvényei április… Tovább olvasom