Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Az ország legnagyobb médiabáljára a jegyek kaphatók!

A Média 2003 Alapítvány 2009. január 17-én hatodik alkalommal rendezi meg a vidék legnagyobb Médiabálját a Győri Egyetemi csarnokban.

A jótékony esemény a közélet, a gazdasági szféra és a médiaszereplők kötetlen találkozása, amely megemlékezik arról, hogy a Páneurópai Piknikkel húsz éve kezdődött meg az Európát szétválasztó falak lebontása megyénkben! A bál fővédnöke ismét Borkai Zsolt Győr polgármestere lesz. Az eseményre meghívást kapott több németországi város polgármestere, valamint hazánk bécsi nagykövete, és a Magyarországon dolgozó német nagykövet is.

A programban fellép többek között a Duo Concerto, a Royal tánczenekar, Kovács Kati, Komár László, B. Tóth László. Az ünnepélyes nyitányról a Győri Filharmonikus Zenekar és Edvin Marton közös fellépése gondoskodik majd. Az est házigazdái Polyák Lilla és férje az Adagio együttes tagja Homonnay Zsolt lesz. Várhatóan az Első emelet együttes énekese, a bál törzsvendége Kiki is mini showal készül.

A VI. Médiabálra jegyek a szokott helyen (Győr, Csaba utca 21.) munkaidőben személyesen, vagy telefonon (96/ 618-060) január 5-től már elvihetőek.

Szakmai jegy: 12.000 Ft
Rendes árú jegy: 17.000 Ft

A MÉDIABÁL ÜLÉSRENDJE. Kattintson a képre nagyobb képért!
A MÉDIABÁL ÜLÉSRENDJE
Kattintson a képre a nagyobb méretért!Menüajánlat
Hidegtálakon sültek és falatok
- Zöld spárgás csirke rolád, paprikás krémmel
- Magyaros töltött karaj
- Borsos szűzpecsenye félangolosan
- Kacsa rilette ánizzsal ízesítve
- Fokhagymás sült tarja hidegen
- Májas pástétomok házi sonkában
- Kaviáros-lazacos töltött tojás
- Leveles saláták házi dresszingekkel

Meleg ételek
Helyszínen szeletelt sertéspecsenyék az Ínyenceknek
- Töltött császárpecsenye
- Véres hurka
- Májas hurka
- Kolbász
- Hagymás tört burgonya
- Csirkesült erdei gombamártásban
- Marha rolád csemege uborkával és hagymával – szalonnás kelkáposztával
- Bajor bőrös csülök sörrel kenegetve, sörmártással, gombóccal
- A vegetáriánusoknak: sajttal töltött gombafejek és rántott brokkoli rózsák

Desszertek
- Rote grütze bajorkrémmel
- Túrós császármorzsa rumos szilvával
- Schwarzwalder torta kirschwasser-rel
- Mozart torta
- Gesztenyés torta
- Mákos pite

A tortáinkat könnyen fogyasztható kis kockákban szervírozzuk.

Gyümölcsök
- A hazai és a bécsi piac kínálatából – szezonszerűen válogatva

Sajtok
- Hazai és nemzetközi sajtok választéka

Pékáru
- Különféle kenyerek, zsemlék és kiflik, valamint sós ropogtatni valók.

Éjfélkor kínáljuk
- Szoljanka – pikáns káposztaleves
- Csípős malackocsonya füstölt csülökkel és frissen reszelt tormával
- Sült fehér kolbász és Leberkäse édes mustárral és rozskenyérrel

Asztalokra
- sós falatkák

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. elemér 2009. január 07. 14:41
  „Gazdag emberek kinyissák a buxát és adakoznak jó célokra, segitenek, igy lesznek megbecsülve és lesznek jó amcsik és hazafiak. Amerikai társadalom az egy segitö, adakozó társadalom, ahol gazdagoknak kell jó példával vezetni. Bush ezt nem tette otthol, pedig tisztában volt ezzel. Ezüst kanállal született a szájában és mindent megkapott a társadalomtol, de vissza semmit nem adott. Ezt mondta NY Times szerkesztöje róla. Bush ezért is utálta a sajtót és a sajtókonferenciákat.”
 • 43. elemér 2009. január 06. 15:00
  „Legjobb médiabál az itt van a net-n. Az benne a jó hogy ingyenes és csak pár kattintás a világ. O.K. kell fizetni érte, de még igy is megéri. Aki használja az nem marad le és tájékozott. Aki nem használlja az nem érti hogy miért tölt valaki több idöt itt mint máshol. Azért mert itt van T.V., rádió, telefon, ujságok, magazinok, könyvtárak, szex, suli, blog, stb. Ez több mint egy médiabál, mert ez már multimédia és nincsenek sznobok. Pizsamában is lehet multimédiázni. Rengeteg minden van és változik, fejlödik. Kell ezzel foglalkozni, mert sokmindent csak ugy lehet felfedezni és akkor jó. Mindent itt tanul az ember tapasztalatbol. Ez a legjobb suli.”
 • 42. Róka 2009. január 06. 10:58
  „Győr mindig sznob város volt meg az is marad!!! Az idüősebb korosztálynak a média és lokálp. bál a sznobgyüjtőhely a fiatalkonak meg a legnagyob meg legszebb szórakozóhelynek mondott fűrészüzem a sznobgyüjtő!”
 • 41. elemér 2009. január 06. 10:41
  „Ennek a rendszernek ugy kell müködni, hogy emelkedik az életszinvonal és nemszabad hogy az emberek lemaradjanak. Mindenki szeretne résztvenni, nemcsak olvasni és nézegetni ezt a cirkuszt.”
 • 40. Robusto 2009. január 06. 08:37
  „Emberek! Mi a probléma? Hát kapitalizmus van, vagy mi az ördög! A rendszer sajátossága pedig, hogy kevesek gazdagodnak a többség által megtermelt javakból. És ezt az anyagi jólétet rendszeresen demonstrálni is akarják. Hát, röviden erről lenne szó!”
 • 39. elemér 2009. január 06. 04:17
  „Mo. belépett a modern világban, amit az amcsik alkottak. Pontossan azok lesznek ott mint az Amerikai társadalomban és hasonló a cél. Egy média bálban már nem szakmunkások és Sztahanovisták a sztárok. Remélem láthatunk valami videót is.

  Itt az USA-ban Obama hivatalos beiktatása mint elnök lessz majd nagy szenzáció. Kik lesznek a bálon meghiva, mit esznek, hogy öltözködnek és viselkednek. Ezt majd felrakják a youtube-ra.

  http://www.youtube.com/watch?v=RsWpvkLCvu4”
 • 38. Temporal 2009. január 05. 23:49
  „Most jön a bál szezon,lessz annyi bál hogy csak na.Bálok régen is voltak ahogy szegények is.azzal egyetértek hogy akinek jobban megy nem kell azért puritánkodni mert másnak rosszabul megy.
  Én azt is elhiszem hogy alapitványok kapják a bevétel nagy részét de ezt közzé is szokták tenni hogy kik.
  Magam jobban szeretem a "köz"emberek közti mulatást én sem purtánkodok főleg ha evésről van szó.
  engem ami zavart a hirekben és a hozzászolásban az pld hogy minden szakma nagyjai képviseltetik magukat " Maga a szakma nekem azt jelenti hogy a pék aki süti a kenyeret és kömüves aki épitkezésen roboról és igy tovább és nem a kenyér gyárak vagy a nagy épitő cégek ügyvezetői"mert ha minden szakma képviselteti magát akkor önekik lenne ott a helyük.Csak hát ha bál menűjét müsorát szemügyre vesszük akkor egyértelmü hogy nem nekik szól.Egyébként rongyrázás mindenhol van a szegényebbeknél is.
  De továbbra is azt mondom hogy aki kétkezi munkát végez az "snobok"közt úgy érezné magát mint homokos apácák közt"”
 • 37. pacsibácsi 2009. január 05. 23:29
  „Már nem azért, de kezdted el anyázni a bálozókat, hogy így rongyrázók, meg úgy. Kérdem én, honnan tudod? Voltál már ilyenen, ismersz egyet is azok közül, akik ott lesznek?

  "Mulassanak, ha akarnak, de ne álllítsák be úgy, hogy jótékonykodásból teszik. Ha a rongyrázás kell, legyen, de vállalják be, hogy az."
  Te állítottad be őket annak, ami. Most nem tök mindegy, hogy mennyit adakoznak? Ha a haszon két százalékát, már az is több, mint a semmi, vagy amit mondjuk te jótékonykodsz. Tényleg, a havi netre fordított pénzedből miért nem veszel szendvicseket a hajléktalanoknak vagy árvának? Miért nem adod el a számítógépedet, hogy aztán az éhezőknek ajánld? Csak nem rázod a rongyot a székedben, a monitorod előtt?”
 • 36. egyszeri-ember 2009. január 05. 22:45
  „Valaki komolyan elhiszi, hogy a jótékonykodáson van a hangsúly? Ezt a szót előszeretettel vezik elő, amikor teljesen másról van szó.
  Valaha is leírták (tételesen) mennyibe került, mennyi volt a bevétel és mennyit, milyen célra jótékonykodtak?
  Nem is fogják, mert akkor mindjárt kilógna a lóláb!
  Igazán akkor jótékonykodnának, ha közvetlen adnák, nem költenék el nagyrészét a saját szórakozásukra, a sztárgázsikról már nem is szólva, a maradékot aztán felmagasztalva magukat, látványosan felajánlják.

  Lássuk már a fától az erdőt!


  Mulassanak, ha akarnak, de ne álllítsák be úgy, hogy jótékonykodásból teszik. Ha a rongyrázás kell, legyen, de vállalják be, hogy az.”
 • 35. pancser 2009. január 05. 22:02
  „Azokkal értek egyet akik nem fikázzák a bált. Miért ne lehetne bálozni, görbüljön lefele a szánk és meredjünk magunk elé inkább? Akinek telik rá az elmegy. Szerintem az irigység beszél nagyon sok emberből, szívesen ott lennének azok is akik, most tücsköt-békát kiabálnak. Ráaadásul a hasznot jótékony célra ajánlják fel, mi lehet akkor a kifogás? Szegények voltak, vannak és lesznek folyamatosan, hol több hol kevesebben. Nem vagyok egy kimondottan bálozó típus, de jó mulatást a bálozóknak! Ami a rongyrázást illeti, mindenhol megvan, legfeljebb alacsonyabb szinten.”
 • 34. Judytka 2009. január 05. 21:15
  „A nagy terülj asztalkámról lehetne akár osztogatni is...a rászorulóknak..”
 • 33. Temporal 2009. január 05. 20:54
  „Pacsi bácsi igazad van,de én megközeluitésem nem arról az oldalról szolt hogy sokan keveset keresnek hanem hogy kik vannak ott.Egyébként én sem szeretem az önsajnálgatást de ehhez nem is szoktam hozzá szólni mert aki negativan látja magát azon az isten sem változat nem hogy egy egyszerű ember mint én.”
 • 32. pacsibácsi 2009. január 05. 20:42
  „Sok mindent leírtatok, de azt azért én is megkérdezném, itt mindenki aszkéta lett, mert válság van? Senki nem iszik kávét, mert másnak még kiflire is alig jut? Nem iszik sört, bort, nem cigizik, nem megy moziba, nem ül autóba, mert más éhezik, vagy gyalogol? Szóval elég szánalmas dolgok hangoztak el. Ha nincs ez a bál, gondoljátok a minimálbéresek rögtön százezreket keresnének?”
 • 31. tricse 2009. január 05. 20:33
  „a sztárvendégeken senki nem akadt fenn?

  hm”
 • 30. Temporal 2009. január 05. 20:17
  „Agent.A társadalomállapotát jelzik de nem feltétlen az illemét hanem a "gazdagágát" is. végül is ha nem telik ruhára ne menjen szinházba" és már oda is jutottunk amit sugaltam.KI NÉZI A SZEGÉNYEBBET A MÁST AZÉRT MERT NEKI TÖBBRE TELLIK. Persze hangsúlyozom én megengedhetem magamnak a luxust és elfogadhatóan öltözködök de nem szeretem a majom marádét aki jól érzi magát csak menjen bár nincs igazán élet szaga mert a indenkori szakmák azon képviselői melyek nem a pofájukkal hanem két kezükkel dolgoznak azok nem hiszem hogy ott vanak.
  De az dicséretes hogy jótékony célra megy a bevétel.”
 • 29. balterswil 2009. január 05. 19:55
  „Helló!
  Már voltam a győri Médiabálon...én is a gazdaság egyik szereplője vagyok, ha dolgozom 8-16-ig...nem feszengtem...nem sznoboltam...azért mentem, mert farsangi időszak volt....olyankor bálozni szoktak az emberek...én is báloztam....jó volt....ilyenkor nem másokkal kell foglalkozni....csak akivel akarunk....”
 • 28. Agent 2009. január 05. 19:34
  „"Agent mikor voltál útoljára szinházban szerinted mindenki alkalomhoz illő öltözetben van ott.Sport cipő szövetnadrág kockás in kombinációt is láttam már ott.És akkor mi van!!"

  Voltam, az ünnepek között, igen, láttam. Aztán, hogy ilyenkor mi van? Mi lenne, ez világosan jelzi a társadalom állapotát, egyre többekben annyi illemtudat sincsen, hogy alkalomhoz illően öltözködjenek.
  Ugyanígy egyre többen vannak, akik félrelökik a bejáratnál akár a terhes kismamákat is, a kettő ugyanazon kategória két különböző fokozata (nevezetesen a bunkóságé).”
 • 27. Agent 2009. január 05. 19:25
  „Egyszeri-ember, nem írom ide, de nem minimálbér, viszont dolgoztam 12 órában, három műszakban is évekig, tehát tudom, hogy nem adják ingyen a pénzt, de ne felejtsd el, hogy senki előtt nincsenek lezárva a lehetőségek, hogy a minimálbérnél többet keressen az idő múlásával (és itt nem arra gondolok, hogy menjen mlm-esnek, vagy biztosítási ügynöknek, esetleg tőzsdézzen, vagy pókeren nyerjen pénzt).
  Mindenkinek meg van a lehetősége arra is, hogy bált szervezzen, rendezzen, vagy azon részt vegyen. Azt persze beáltom, hogy a legkönnyebb vicsorogni és dőzsölést emlegetni - de egy ilyen bál esetében nem közpénz van felhasználva (mint a nagypolitikában), valamint ha a gazdasági élet szereplői találkoznak (miért ne tehetnék), báloznak (miért ne tehetnék), akkor abból még az is kisülhet, hogy új munkahelyek teremtődnek idővel, még ha hihetetlennek is hangzik.
  Tehát, mégegyszer kérdem, miért baj, ha valakik báloznak és jótékony célre ajánlják a bevételeket, miért fáj ez sokaknak (az irigységen kívül)?”
 • 26. PrettyWoman 2009. január 05. 18:37
  „Patriot! Megelőztél. Igen, én is úgy tudom, hogy valamilyen jótékony célra szokták fordítani az est bevételét. Ha pedig ez így van, akkor még akár magasabb összegű is lehetne a belépő ára, hisz annál több megy karitatív célokra.
  Egyébként én is olyan ellentmondásosnak érzem a mai világot. Mindig minden csapból az folyik, hogy mindenki milyen szegény és hogy válság van. Ehhez képest a boltok tele vannak, a karácsonyi vásárlási rekord állítólag most megdőlt. Nem biztos, hogy olyan sok szegény ember van. Ide a fórumra sem a legszegényebb réteg írogat, abban biztos vagyok. Ugyanis nemcsak a számítógép, az internet kapcsolat is drága. Pláne, ha valaki nem új belépő, kedvezménye sem nagyon van. Ha pedig nem otthonról, hanem a munkahelyéről fórumozik, akkor roppant szerencsés, hogy ezt megteheti - munka helyett. Ugyanis van olyan munkakör, ahol azt is ellenőrzik, hány percet tölt az ember a mellékhelyiségben.
  A minimálbér az tényleg nagyon kevés. Azt is elhiszem, hogy sokan annyit keresnek - papíron. Olyanok is vannak, akik annyit is visznek haza ténylegesen. Azt viszont nem hiszem el, hogy ahol vannak gyerekek, azokat minimálbérből nevelik. Abból lehetetlen gyereket nevelni. Egy minimálbérnyi nettó fizetés csak a rezsire elmegy. Ha a másik is csak annyit keresne, abból még ketten sem élnek meg, nemhogy gyerekekkel. Szóval azt azért nem hiszem, hogy itt mindenki minimálbérből él, nevel gyerekeket, számítógépezik, mérgelődik. Egyébként meg felőlem bálozzanak nyugodtan, engem nem zavarnak. Gyűljön össze jó sok pénz a beteg gyerekeknek, az állatkertnek, a csecsemő-otthonnak, vagy mit tudom én minek. Én is nekik szoktam felajánlani az adóm egy százalékát.”
 • 25. Nahááát 2009. január 05. 17:16
  „Kedves Szilágyi_Zsolt! Ismét van amiben egyetértünk: 21. hozzászólás. De, azt nem hiszem, hogy pont Neked kell magyarázni, mért fontos összehozni a közélet, a gazdaság és a média szereplőit. Legalább évente egyszer. Ja, és olyan bál is van, ahol a pékek, asztalosok, vendéglátósok, stb. találkoznak. Nem is egy. Pl. Lokálpatrióta bál...”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiabál 2008: Kína és olimpia

Győr-Gyönyörű nők, elegáns urak, a média és a közélet mostanában így mulat. Győrött az egyetemi… Tovább olvasom