Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Révfalusi híd, Győr

Győr - A Kossuth híd - tán ismertebb nevén: Révfalusi híd - Győrött található, a Mosoni-Dunán ível át – közvetlenül a Rába torkolata után. Nevét a ’48-49-es szabadságharc hőséről kapta. A 126 méteres híd a belvárosi Dunakapu térről vezet a Révfaluban fekvő Kálóczy térre, ahol több diszkó, bár, kisebb étterem várja a "bulizókat".

A hidat gyakran Révfalusi híd néven emlegetik. A híd mindkét hídfőjét turulszobrok díszítik. A fiatalok és az örökifjak kimondottan kedvelik, hisz Győr "szórakozó negyedébe" ez a híd vezet át. A Kálóczy téren 5-6 diszkó és kisebb kocsmák is felfedezhetőek.

Rövid múltidézés

A Kossuth híd helyén már a 16. században híd állt itt, 1873-ben fahidat építettek itt. 1929-ben épült fel a jelenlegi vashíd, mely Győr büszkeségévé vált. 1945-ben a németek felrobbantották, 1950-ben fejeződött be az újjáépítése.


Híd a Mosoni-Dunán.
Híd a Mosoni-Dunán.


A hídról nyugat felé szép panoráma nyílik a Mosoni-Duna és a Rába összefolyására. A torkolatnál vízicsikón lovagoló nőt ábrázoló szobor látható. A szobor Győrt, a "folyók városát" szimbolizálja.

Ahol a Rába sárgás vize találkozik a Duna kék vizével

Mögötte a Cziráky-emlékmű hatalmas obeliszkje áll. A Rábán tovább az Ifjúság hídja, a Dunán pedig a Szigetet Révfaluval összekötő függőhíd, a Vásárhelyi-híd sziluettje tűnik elénk.A Szigetközből, vagy a Szigetköz felé. Diszkók útba esnek.
A Szigetközből, vagy a Szigetköz felé. Diszkók útba esnek.


Érdekes megfigyelni azt is, ahogy a Rába sárgásabb vize fokozatosan elkeveredik a Duna kék vizével.


Megközelíthetőség:
a Szent István út felől, a Teleki László utca irányába. Szlovákia felől, a Tarcsay Vilmos utca irányába, vagy a Révfalusi hídon keresztül.

További részletek:

http://gyor.network.hu/kepek/klubkepek/revfalusi_hid

http://www.panoramio.com/photo/13028058

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László hermája, Győr

Győr - Az Egyházmegyei Kincstár legjelentősebb darabja a pompás Szent László-herma, amely ma a… Tovább olvasom