Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Vébé-vandalizmus

„Még mindig a futball-világbajnokság olasz „hősei" és a vandál szurkolók adják a fő híreket a médiában, most minden más itt háttérbe kerül, az is például, hogy a benzin már 1,4 euró (csaknem 400 forint), a legdrágább Európában." – írta parmai olvasónk, Anikó.

„A tv élőben közvetítette az olasz válogatott hazaérkezését Németországból. A repülőgéptől a buszokig csak néhány métert tettek meg a játékosok, de katonák és rendőrök kordonja kellett, hogy védje őket, olyan sok szurkoló szeretett volna a közelükbe férkőzni. Még a riporternőt is elsodorták, nem is tudott interjúkat készíteni és ez a felhajtás jellemi azóta is a közhangulatot. Minden csatorna minden műsora a »focihősökkel« foglalkozik, más sportágakról csak egy-egy kis összefoglalót adnak.

A vébé-döntő más dolgok miatt is máig érezteti hatását. Azon az éjjelen a városokban, a kisebb településeken se lehetett aludni, hihetetlenül nagy volt a dudálás, az üvöltözés, a csörömpölés hajnalig. Parmaban óriásmonitort állítottak fel a főtéren, de a meccsekre sajnos sok vandál is jár, ezért tilos volt a belvárosban üveges és dobozos italokat árusítani. Ennek ellenére nagy a kár, a szemetelés mellett megrongálták a szökőkutakat. Azokat meg se javították eddig, elővigyázatosságból. Torinóban is üvegdobálások voltak, ebben sokan megsérültek. Parmaban főleg olyan fiatal lányokat kellett ellátni, akik vietnami, nyitott papucsban járnak. Sok kirakatot betörtek, autókat, motorokat, bicikliket rongáltak meg, a közvilágításban több ezer eurós károkat okoztak. Az önkormányzat tegnap felhívást tett közzé, amelyben a lakosság közreműködését kéri a tettesek kézrekerítéséhez, a további vandál akciók megelőzéséhez."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mónika Amerikába megy

Cserediákprogram révén tíz hónapot az Egyesült Államokban, egy nebraskai családnál tölthet a… Tovább olvasom