Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Vámpírrománc Toscanában

Újhold: A „jófiú" vérszívó és az emberlány szerelme a vásznon is folytatódik. Európai helyszínen is forgatják a horror helyett romantikát képviselő jóvámpírokról szóló Twilight-saga második részét.

Igaz, nem a nagy sikerű könyvben megjelölt Volterrában, hanem egy másik bájos toscanai városkába érkezik meg a hölgyszíveket megdobogtató színész, Robert Pattinson. Hírek olaszországi tudósítónktól.

A montepulcianoi önkormányzat honlapján jelent meg az információ, miszerint a Siena megyei városkában május 25. és 29. között forgatják a New Moon (Újhold) egyes jeleneteit. A forgatáson körülbelül 500 statisztára lesz szüksége a stábnak, 5 és 80 éves kor között.


A gyermekeket és a hölgyeket április 28-29-én válogatták ki, a férfiaknak május 5-6-án volt a casting a montepulcianoi erődítményben. Főként a női statisztaválogatáson jelentek meg tömegek, fiatal és idősebb rajongók. Minderről Olaszországban élő olvasónk, Sánta Anikó számolt be és a film vámpírszereplőit megjelenítő színészek internetes blogjai alapján azt is valószínűsíti, hogy nem vesz részt az itáliai felvételeken Michael Sheen, aki Arot játssza. Szintén erre utal Jamie Campbell-Bower (Caius) bejegyzése is. Christopher Heyerdahl (Marcus) és Cameron Bright (Alec) már korábban azt nyilatkozta, hogy nem érkezik Montepulcianoba, mert a film belső jeleneteit Kanadában, Vancouverben veszik fel.


Várhatóan a toscanai helyszínen a külső jeleneteket forgatják. Azt amikor a regény szerint Alice és Bella megérkezik Volterrába a sárga Porscheval, és azt, a szűk kis utcában játszódó részt, amikor a szerelmespárt, Bella és Edwardot, utóbbi testvérével Alice-el együtt elfogják a vámpírtriumvirátus testőrei, Jane, Felix és Demetri. A regény kulcsjelenete és a filmnek is a leglátványosabb része pedig az lehet, amikor a főhősnő, Bella versenyt fut az idővel a fesztivál miatt dugig megtelt Piazza dei Priori téren keresztül, hogy szerelmét megmentse. Ehhez kell az 500 statiszta részvétele.


A Twilight–Alkonyat sorozat – a könyv és a film – győri fanjai is utazást terveztek Volterrába, a második résznek, az Újholdnak ugyanis egyik helyszíne ez a vámpírközpontnak titulált, létező ősi város. A volterrai polgármester márcsak a turizmus fellendítése miatt is szerette volna, ha náluk lesz a forgatás – ezért aláírásgyűjtést is szerveztek –, azonban így is ezrek mentek már el a rajongók közül a Pisa megyei településre, többek közt az ott szervezett rajongótalálkozókra. Pedig főként a vámpírszépfiút játszó színészre kíváncsiak.

Előzmények: www.kulfoldrol.kisalfold.hu.

(A képeken a montepulcianoi és a volterrai óratorony látható.)

 2009. 03. 17.
Mégis odaér az Új Hold Toscanába?
A Twilight – Alkonyat saga vámpírromantikája világszerte dögleszti a hölgyszíveket, a filmváltozat második részének, a New Moonnak a forgatására is nők ezrei kíváncsiak. Mivel a könyv szerint a vámpírközpont Volterrában van, most a toscanai helyszínválasztás a legizgatóbb. Friss hírek olaszországi tudósítónktól.
„Az isteni finom és drága vörösboráról híres Montepulciano polgármestere találkozott a New Moon készítőivel, akik érdeklődnek a város, annak erődje iránt. Ott lenne a stáb főhadiszállása, a szabászat, a smink. A városka, annak szűk utcái iránt is érdeklődtek, ott lenne az olaszországi forgatás, valószínűleg május utolsó és június első hetében. De a dátum a kanadai forgatás kimenetelétől függ. Talán két-három napot Volterraban is forgatnak, de ez csak a következőkben dől el. A külső felvételeket a jelek szerint talán mégis a Piazza dei Priori téren készítik, elsősorban az 1208-ban épült Palazzo dei Priori (Elöljáróságok Palotája) lesz a »főszereplő«, de még ez sem biztos, mert lehet, hogy a montepulcianoi Palazzo Comunalet filmezik le, hogy a filmben Volterraként szerepeljen. Montepulciano Toscana szívében van és talán még szebb is, mint a többi része, óratornya hasonló a volterraira, ami a regényben szerepel." – számolt be lapunknak a friss olaszországi aktualitásokról Parmában élő tudósítónk, Sánta Anikó, aki a megyénkbeli rajongók kedvéért figyeli az Alkonyat-sorozat filmjével kapcsolatos híreket.
Mindeközben Velencében régészek olyan középkori női csontvázat találtak, amely pestisben hunyt el, de úgy temették el, mint akit vámpírsága miatt akartak büntetni és feléledését az akkori hiedelemvilág szerint azzal akarták megakadályozni, hogy fogai közé téglát szorítottak. Az Alkonyat ilyen rémségek ellenére a vámpírromantika iránti láz hajnalát hozta: több könyvet is ihletett és a divatban is érezteti hatását, sőt már pszichológusok elemzik a nem újkeletű vámpírisztika modern kori, ugyancsak könnyed, borzongatásmentes verziójú reneszánszát. Minderről mellékletünk későbbi számaiban írunk részletesebben.


Olvasóink írták

  • 1. Russlana 2009. május 13. 10:31
    „Mi megyünk le 26-án,remélem ottlesznek!:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpikonok és háziasszonyok futása – hamburgi maraton

Napsütötte aszfaltozott sportpálya volt az egész város. A lakósság apraja-nagyja, kutyája-macskája,… Tovább olvasom