Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Űrsiklópánik

Kaliforniában sokan azt hitték, hogy lőnek, amikor a fejük felett elhúzott a Földre visszatérő Discovery űrrepülőgép, s annak zajára felriadtak álmukból. A helyi idő szerint hajnali öt óra tájban ébresztő „égi vekker" hatására tucatjával érkeztek hívások a rendőrségre. (mti)
 
Olvasónk nem pánikolt
 
A szerkesztőségben izgatottan figyeltük a Discovery landolását és örömmel olvastuk a hírekben, hogy 2005. augusztus 9-én, kedden közép-európai idő szerint délután 14 óra 12 perckor a kaliforniai Edwards légitámaszponton szerencsésen leszállt az űrrepülőgép, hétfős legénységgel a fedélzetén.
 
Utána rögtön megkérdeztem Kaliforniában élő olvasónkat, látta-e, hallotta-e a landolást. Kértem, írja meg, hogy Kaliforniában ez milyen hírt keltett.
 
Íme a válasz:
„A Discovery űrrepülőgép leszállása valóban izgalmas esemény volt. Ami az „égi dörrenést – Sonic Boom" illeti, földrajzi helyzetünk miatt itt csend volt. Mi a hegyek között lakunk, így csak a Los Angeles-i medencében lakók kaptak ébresztést. 2200 méter magasságban csak az időnként fölöttünk szálló repülőgép zörejét halljuk. Californiában egyébként a sikeres landolás egy nagyon jó hír. Tekintettel a leszállás előtti bizonytalanságra, hogy hol is legyen a leszállás, nem sikerült az eseményt látnom. A sajtó, a helyi újságok, a TV csak a pozitívumot mutatják. Az átlagos emberek általában a sikerről beszélnek. A 2 és fél éve történt szerencsétlenség után valóban szükség volt a sikerre. Bízunk benne, hogy ez az űrrepülési program majd folytatódik. A sok negatív híradás mellett szükség lenne egy-egy ilyen sikeres eseményre is."
Üdvözlettel:
Bandi, Dél-Californiából
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miről ismerik a magyart?

Aki járt már a határon túl, annak bizonyára van olyan története, ami azzal kezdődik: mikor bemutatkoztam és megtudták, honnan jöttem... A magyarokkal kapcsolatosan ugyanis számos általánosítás létezik. Olaszul a golyóstollat "la biro"-nak hívják, feltalálójáról, Bíró László újságíróról kapta a nevét, de kevesen tudják, hogy magyar származású volt. Az olasz férfiaknak Magyarországról Cicciolina és a győri származású pornósztár, Henger Éva jut eszükbe. Tovább olvasom