Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Új hold és rajongói Toscanában

A Twilight – Alkonyat saga vámpírromantikája világszerte dögleszti a hölgyszíveket, Európában is sokakat elcsábított a jóképű jóvámpírt játszó színész, Robert Pattinson sármja, így több ezer rajongónak volt jó hír, hogy a filmváltozat második részének, a New Moonnak a jeleneteit nemcsak kanadai, hanem toscanai helyszíneken is forgatják. A felvételek miatt Montepulcianóba utazó két magyar hölgy élményeiről számolt be lapunknak.

Mivel a Twilight című regénysorozat tartalma jórészt a tengerentúlon játszódik, de a második könyv szerint világunk vámpírközpontja a toscanai Volterrában van, a forgatás helyszínválasztása régóta izgatta az európai rajongókat. Sőt az ősi város reménykedett is abban, aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy turizmusát fellendítendő meghívja a stábot falai közé. Ám végül a stúdió egy másik hangulatos toscanai városkát választott, az isteni finom és drága vörösboráról híres Montepulcianót. Erődjében lett a stáb főhadiszállása, a szabászat, a smink. A városka szűk utcáin, főterén pedig több jelenetet forgattak május 20-tól. Először Montepulcianóban és környékén külső felvételeket készítettek, 22-én és 26-án pedig egész nap a városka belvárosában forgattak. 27-étől 29-ig a Piazza Grande és a Palazzo Comunale, az önkormányzati palota volt a helyszín.


Vámpírláz

Olaszországi olvasónk, Sánta Anikó szerint Montepulcianó Toscana szívében van és talán még szebb is, mint a többi része, óratornya hasonló a volterraira, ami a regényben szerepel. Mégsem a szokásos turistacsábító látnivalók vonzották ezúttal fiatal hölgyek tömegeit a különösen szép olasz vidékre.


Az Alkonyat (Twilight) a vérszívó legendák rémségei ellenére a vámpírromantika iránti láz hajnalát hozta: több könyvet is ihletett és a divatban is érezteti hatását, sőt már pszichológusok elemzik a nem újkeletű vámpírisztika modernkori, ugyancsak könnyed, borzongásmentes verziójú reneszánszát.


Ezért mielőtt a Piazza Grandén két napig forgatott a filmes stáb körülbelül ezer statiszta közreműködésével, fel kellett készülniük a még ennél is nagyobb számú rajongók fogadására is. Számukra információs pontokat állítottak fel, de a színészek szálláshelyét nem hozták nyilvánosságra. Csak annyit lehetett előre tudni több színész saját blogjából, hogy azok a szereplői is eljönnek az európai forgatására az New moonnak, akik a toscanai jelenetekben nem is szerepelnek.


Így a két magyar rajongó, Grúber Henrietta és Péter Anett is – sok más fanhoz hasonlóan – izgatottan és reménykedve indult útnak kocsival. Mindenképpen azt szerették volna, ha találkozhatnak a színészekkel, mert igazán miattuk mentek csak el, természetesen fényképezőgéppel és az aláíráshoz papírral, tollal felszerelkezve, hátha lesznek olyan szerencsések, hogy látják őket, mert soha nem lehet tudni... Szállást itthonról csak Montepulcianótól pár kilométerre tudtak szerezni, mert nagyon nehéz volt foglalni, a rajongókkal minden hotel és kiadó szoba tele volt már korábban, de barangolni akartak Volterrában és Montepulcianóban is.


Sikítsd: Rob!

„Fantasztikus volt! Maga a hely szépsége is magával ragadó, a hangulat meg egyszerűen szuper volt!" – számoltak be lapunknak ujjongva. Május 26-ára már megérkeztek Toscanába, hogy mindenképpen lássanak valamit a forgatásból.


Nagyon sok rajongó gyűlt össze, ezzel már az első percekben szembesülhettek, mivel miközben felfele gyalogoltak az elég meredek kis montepulcianói utcácskákon, sikítozó lánytömeg szaladt egy kocsi után, ami le volt sötétítve és azt kiabálták, hogy Robert. Még azt is látták, hogy egy nő szegény úgy szaladt utána, hogy elesett a macskaköves járdán és úgy beverte a fejét, hogy az felrepedt, ápolásra szorult. „Hiába Robért mindent!" Ez az epizód is jól mutatja, hogy a filmbeli hősszerelmes vámpírt, a főszereplő Edwardot alakító, a Harry Potter egyik részében is szereplő fiatal színész milyen népszerűségre tett szert a Twilightnak köszönhetően.


„Miután felértünk a térre, tapasztalhattuk, hogy a szökőkút közelében gyülekeznek az emberek, mert ugye itt forgatták a film csúcspontját jelentő jeleneteket. Voltak akik Kolozsvárról érkeztek, immár másodjára, mert először, mikor a rajongótalálkozó volt Volterrában, nem sikerült nekik senkivel találkozniuk. De főleg olaszok voltak itt, akik északról jöttek és voltak helyiek, japánok, magyarok is. Mindenkinek a kezében fényképezőgépek, tollak, teljesen meg voltak őrülve a nők, hihetetlen volt a hangulat tényleg. Rengetegen twilightos pólókban szaladgáltak össze-vissza és várták, hogy történjen valami."


Edward helyett Demetri

„Már vagy egy órája ott ültünk a tűző napsütésben, mire mondtam a barátnőmnek, Anettnak, hogy sétáljunk egy picit az utcákban. Nagyon keskeny kis utcácskák voltak. El is indultunk egy kis sikátorban, mentünk-mentünk, aztán egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy szemben kordonok, mögöttük sikítozó lánytömeg, viszont előttünk nem volt semmi. Aztán hirtelen elindult felénk egy jóképű fiú, mint kiderült, a New moon egyik új vámpírszereplője, Charlie Bewley, aki a fővámpírok szigorú testőrét, Demetrit fogja alakítani és elfogja Edwardot, testvérét és kedvesét.


Hihetetlen volt, mert megállt nálunk, mi meg olyan zavarba jöttünk, hogy azonnal elkezdtük fotózni. Csináltunk egy csomó képet róla. Egyébként nagyon közvetlen volt, de zavaromban eszembe sem jutott, hogy egy közös is legyen, bár van amelyiken rajta vagyok én is." – írta Heni és azt is hozzátette, hogy a színész mögött természetesen ott álltak a testőrök is, de nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy éppen akkor, éppen jó helyen voltak.
„Úgy kiabálták Charlie Bewley nevét is a rajongók, mint az őrültek, pedig igazán még semmit sem tett le az asztalra, de már sztárként kezelték. Egyébként hasonlít Robertre, az öltözködése, de közelről még az arca is. Aztán persze elkezdtek gyülekezni mögöttünk a rajongólányok, toltak minket előre, majdnem szét is nyomtak, a biztonságiak meg már erőteljes hangvételben kértek mindenkit, hogy menjen hátra, de csak nem mentek, megvadultak teljesen..."


Bella pillanata

„...már lökdösődésbe ment át az egész, mivel mint kiderült, itt várták a színészeket, de nem tudták őket beengedni, mert a rajongóktól nem merték." Aztán a beszámoló szerint a biztonságiak nagy nehezen csak hátrébb tolták a tömeget, amely kórusban és egyfolytában Robert Pattinson nevét ordibálta. Alig várta mindenki, hogy megjelenjen, de ő nem jelent meg, a rajongók bánatára. Viszont ezt nem is lehet csodálni a helyzetre tekintettel, hiszen bizonyára az alakítására akart koncentrálni, a helyében valószínűleg más is kerülte volna a sikongatók félelmetes rohamát.
Tényleg félelmetes volt a magyar hölgyek szerint, ahogy sokan viselkedtek és száz kiló alatt igen kevesen voltak. Szó szerint összepasszírozták egymást az emberek, hát nem csoda, hogy nem jött elő Edward-Robert. Viszont miközben Charlie már visszaindult az épületbe, ahová várták a többieket, megállt egy kék furgon és hirtelen kipattant belőle a női főszereplőt, Bellát alakító Kristin Stewart és a gyermekszínészként nevet szerzett Dakota Fanning, aki ezúttal különleges erejű, még Edwardot is legyőző vámpírt játszik. Sajnos csak pár másodpercig láthatták őket a rajongók, nem maradtak ők sem sokat, menekültek befelé.


„Talán ha a rajongók normálisabbak lettek volna, lett volna esély Robertre is, de így... Másnap még visszamentünk, hátha mégis előjön, de sajnos semmi. Csak Charlie jelent meg egyetlen pillanatra, hiába várt mindenki órákat. Én azért happy vagyok nagyon, hogy Charlie-t láthattunk, úgy, hogy mellettünk állt. Robertet sajnálom, de ami késik, nem múlik, egyszer úgyis megnézem! Viszont a kirándulás tökéletes volt!


Másnap még elmentünk Volterrába, valószínűleg itt is forgattak, mert a főtéren kordonok voltak mindenütt. Itt rengeteg volt a szuvenírárus, twilightos pólók, nyakláncok, párnák, táskák meg miegymás minden mennyiségben. Nekem egyébként Volterra jobban tetszett, de Montepulcianó a number one, hiszen ideköt rengeteg emlék. Ennyi volt a forgatásos része a kirándulásunknak. Nagyon nagy élmény volt és nem bántam meg, hogy elmentünk. A közös fotó Roberttel meg egyszer úgyis meglesz!" – írta Heni, akinek a barátja nem haragszik a vámpírok iránti rajongása miatt. Hiszen ő mégsem tud a fákon hátán a párjával úgy ugrálni, mint a Twilight főszereplője.

Olvasóink írták

  • 1. sazsu 2009. június 23. 20:31
    „Harc az aláírásért:
    http://www.youtube.com/watch?v=FYA5Mik5jMs”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dániai lehetőség magyar diákoknak

Tavaly tavasszal már nyilatkozási lehetőséget kért lapunktól Antal Ildikó, mert már akkor szerette… Tovább olvasom