Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Trubadúr bikavérrel, Aida sörrel...

...Macbeth whiskyvel, Traviáta ibolyaízzel. Pralinék és operák - Verdi zenéje ihlette csokoládékompozíciók.
Édes újdonsággal is szolgált az idei Verdi Fesztivál az észak-olaszországi Parmaban, a „maestro" operáiról elnevezett csokoládéknak ugyanis óriási sikere van.

A „maestro" születésnapja alkalmából nagyszabású, egy hónapig tartó rendezvénysorozattal tisztelegnek művészete előtt minden év októberében Parmában, ugyanis a várostól nem messze, Bussetoban született a neves zeneszerző, Giuseppe Verdi.


A kitűnő, teltházas operaelőadások, koncertek, kiállítások, színházi estek, továbbá a kirakatverseny mellett egy helybeli csokoládékészítő mester alkotásai teszik különlegessé az idei programokat. Laboratóriumában egy évig kísérletezett a különböző ízekkel, hogy a fesztiválra elkészülhessen a tizenöt különlegesség, amelyek a különböző Verdi-operákat idézik.


A magyar származásúak elsőként az Attila pralinét kóstolták meg, amelynek tölteléke só és olívaolaj hozzáadásával készül. Azért kerül bele só is, mert Attila nyomán ugyebár fű nem nő... A Rigoletto is nagyon finom, belsejébe sütőtökkrémet töltöttek.


A La Traviata kockából pedig nem hiányozhat az ibolya, hiszen az opera főhősét Violettának hívják, s ez a magyar Ibolya megfelelője. De tovább is lehetne sorolni a változatos ízkompozíciókat. Íme néhány különlegesség: a Macbeth praliné töltelékét skót whisky és boróka, a Trubadúrét marcipán és bikavér, azaz vörösbor, a Falstaffét fekete tea, az Aida kockát pedig egyiptomi sör teszi egyedivé. A turisták egészen biztosan kellemes szájízzel távoznak Parmaból.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maestro Zöld rajongóinak holdingja

A Traviáta, az Otelló, a Nabucco, a Rigolettó operadíszletei közé sétálhat be a látogató a Verdi… Tovább olvasom