Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Torino átszervezi közlekedését

Olaszországi olvasónk, Anikó jegyet rendelt a téli olimpiára és néhány érdekességről szóló beszámolóval együtt elküldte nekünk. „Alig egy héttel az internetes megrendelés után már meg is ér keztek a torinói téli olimpiára a jegyek a címemre. Egy vasárnap délutáni női jégkorong mérkőzést választottunk, így elérhetjük az utolsó vonatot hazafelé.

A rendezők ugyanis azt ajánlják, hogy aki teheti, tömegközlekedési eszközökkel közelítse meg a helyszíneket. Ingyenes lesz a metró és Torinoban 11 úgynevezett váltó parkoló biztosít 7000 gépkocsinak helyet. Azokból különjáratok indulnak a versenyhelyszínekre, 5 euró (1250 forint) a minden járatra érvé nyes napijegy. 9 parkoló ingyenesen használható. Az olimpia ide jén a szokásosnál több, 1250 busz és villamos jár a városban, öss szesen 210 ezer kilométert futnak naponta.

A buszjegyek ára ma rad 90 eurocent (mintegy 225 forint), ám az olimpia idején egész napra érvényes lesz, a szokásos 70 perc helyett. Az öt karikával je lölt sávokat, olimpiai járműveknek tartják fenn. Minden olimpiai és paralimpiai versenyszámhoz külön grafika ké szült, összesen 37-féle belépő került forgalomba a február 10. és 26. között sorra kerülő 177 eseményre. A jegyek tervezésénél nemcsak a külsőségekre ügyeltek a szervezők, hanem az esetleges hamisítás meg előzésére is: 14 különböző eszközzel, hologrammal, vonalkóddal, kü lönleges papírt, festéket használva tették eredetivé a jegyeket. Azokat a Nézők kézikönyvével együtt futárszolgálattal juttatják el mindenkinek a megadott címre. A fogyatékossággal élők az olimpia eseményeit in gyen látogathatják, de jegyigényüket előre kell jelezniük." (Kép van hozzá a zzzTrans/zitában olimpiajegy.jpg néven.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlvilágosítottuk világunkat

Az energiapazarlás és a csillagászati kutatások miatt világszerte egyre több helyen szabályozzák a… Tovább olvasom