Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Teveszőr-zokni és más luxusajándékok

Németországban sok milliomos él. A Hamburgban élő Galgóczi Róbert küldött adventi helyzetjelentése karácsonyi ajándékaikról. Hüledezzünk vele együtt például a 860 eurós zoknin, ami az Andokban élő törpeteve szőréből készül.
Manapság a német fogyasztói társadalom divatos, illetve hasznos karácsonyi ajándékának kitalálása nem sok fejtörést okoz. Mit hoz majd a Kisjézus? - kérdi az egyik. Mit vegyek szeretteimnek karácsonyra? - kérdi a másik. Ilyenkor nagy keletje van a postaláda tartalmának. A híres szórólapok hirdetéseinek. Az idén erre most nincs szükség! Miért? Mert itt nagy technikai változás, fejlődés lesz. Jövő év április elsejével a szövetség egész területén elkezdik az úgynevezett digitális televízió-sugárzást. Erre fel az úgynevezett analóg, illetve szokásos készülékek képernyője fekete marad. Pótkészülék nélkül nem működnek. Mi a teendő? Az áruházak, a szaküzletek, a bevásárlóközpontok árubemutató prospektusai tele vannak neves vevőkészülékek kínálatával, amik az új LED, LCD, technikával működnek.

A képernyő nagysága befolyásolja az árat. A prospektusok ilyen digitális tv-készüléket kínálnak lapos képernyővel. Keletje van, mert sok analóg készülék még jól működik, az úgynevezett átalakító pótkészüléknek is, ami a digitális adást analóg jelekre változtatja. Nos, ezeknek van most nagy keletje. Ez áll a széles népréteg karácsonyi kívánság-listáján az első helyen.

A tömegközlekedés (busz, HÉV, földalatti) járműveiben az idén is színes nagy plakátokon hirdetik a legkülönbözőbb ajándékféleségeket. Lehet laptop számítógépet 500 GB-os merevlemezzel kapni. Meglepetés! Újra keletje lett a könyvnek. Regény és életrajz ismét népszerűségnek örvend.

Hamburgban sok milliomos él. Így vannak mérhetetlen gazdag emberek. Szólok itt most ezek karácsonyi ajándékairól. Noha nehezen találok rá szavakat. Csak hüledezni lehet az alább felsorolt karácsonyi ajándékokon. Íme: egy pár zokni 860 euróért.
A világ legdrágább gyapjújából készült. Az Andok hegyvidékén található vikuna törpeteve szőréből. Két évenként lehet őket csak nyírni. Egy nyírásra csupán 250 gramm rendkívül finom gyapjút nyernek. Az évi termelés csak 200 kilogramm gyapjú. A kasmír gyapjú évi termelése 10.000 tonna! Egy itteni úri szalon kínál kézzel faragott diófa ládikóban egy pár ilyen zoknit.

Továbbá mobiltelefon 31.000 euróért. Ezért a pénzért egy közepes méretű személykocsit is kap az ember. Rendkívül előkelő. Ismert vállalat gyártmánya. A tok tiszta aranyból készül és a kijelző képernyője zafírüveg. E mobiltelefon vevői világszerte minden szállodában Butler-szolgálatot vehetnek igénybe. Briliáns díszítésű is kapható. Ára 100.000 euró. Újgazdag oroszok használják és díszítik vele magukat.

Francia pezsgő, champagner 50.000 euróért. Az „Armand de Brignac“ a világ legjobb pezsgőjének számit. A hollywoodi megasztárok kedvence. Hamburgban is van rá vevő. Egy itteni italkereskedő kínálja 30 literes, aranyszínű nagy üvegben eme kiemelkedő italkülönlegességet. Egy literre átszámítva 1.666 euró. Bizonyára nagy benyomást keltő ital.

Női kézitáska 7.990 euróért. Rikító narancssárga bőrtáska. Nincs egyéb különlegessége, mint a gyártó híres neve. „Hermes Birkin-bag“ Az ilyenféle kézitáskák világszerte keresett gyártmánynak számítanak. Van itt egy bőrárus üzlet, ahol a mondott árért használt táska kapható.

Úri illatszer, 75 ml, 680 euróért. Hölgyeknek szánt drága illatszer nem ritkaság. De uraknak szánt illatszer a mondott árért, bizony különlegességnek számit. A bergamott illatára emlékeztet. Más választék is létezik. Csak rá kell kérdezni egy itteni drogériában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi topajándékok 2011

Nagyvilág. Külföldi magyar olvasóink arról írtak, melyek az idén a karácsonyi topajándékok a… Tovább olvasom