Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Technós Titanicra korcsolyáznak

A Zorró musicalváltozatának zenéjére és a Titanic betétdalának, Celine Dion híres számának technosított változatára készülnek a magyar szinkronkorcsolya válogatott idei programjai, amelyeket az amerikai Colorado Springsben is bemutatnak nemsokára a világbajnokságon.
Az idei már a második versenyszezon, amelyre a hazai szinkronkorcsolya válogatott Dohány Andrea segítségével készül. A magyar származású műkorcsolya-szaktekintély az ötszörös világbajnok svéd Team Surprise trénere és koreográfusa és maga ajánlotta fel segítségét. Keményebb edzésstílusát, tempóját már megszokták a hazaiak is. Kulcsár Zsófia és Tóth Zoltán, a magyar szinkronválogatott edzői ezért is egyre jobb eredményekre számítanak csapatuktól. Az a céljuk, hogy öt éven belül dobogóra kerüljenek a világbajnokságon.


Az idei versenyprogramjaikhoz kiválasztott zenék zömében pörgősek, de Kulcsár szerint jó ez így, mert fiatalos a csapat. 2007 nyarán állt össze, de azóta több új tagja is van. 15 és 25 év közötti fiatal korcsolyázók 16-an futnak egyszerre a jégen, de legalább 20 tagú a válogatott. Szükség van tartalékokra, egyrészt mert „bármi közbejöhet", ahogy sérülés miatti cserére volt is már példa, másrészt így mindegyik kűrhöz az azt legjobban futókból állíthatják össze a versenyző gárdát.


Miskolciak, székesfehérváriak, budapestiek tagjai a válogatottnak, így a fővárosi edzések megtartása komoly logisztikát kíván. Nem egyszerű megoldani, de így tudták a legjobb korcsolyázókat egy csapatba gyűjteni. Kisebb, nem kimondottan jeges országban csak így lehet. S mi kell a jó szinkronkorcsolyázáshoz? Zsófia szerint nagyon kell tudniuk korcsolyázni és nagyon kell figyelniük egymásra a sportolóknak. Nem elég, ha a mellettük állót nézik, tovább kell látniuk, hogy szó szerint ne lógjanak ki a sorból és szép, szabályos formákat alkosson a csapat. Tehát a komoly technikai szint, a nehéz élváltások biztos előadása mellett ész is kell ehhez a sportághoz. A hazai válogatott ebbéli tudását a világbajnokságon bizonyíthatja, amit idén április 9-10-én rendeznek az amerikai Colorado Springsben.


Fésű és malom a jégen. A szinkronkorcsolya a műkorcsolya új ága, amiben a jégtánc elemeit is alkalmazzák a sportolók: ugranak, forognak, koszorúznak és többek közt íveket, fecskét, emeléseket is bemutatnak. A sportág Amerikában született, a hokizók meccseinek szüneteiben a közönséget szórakoztató szabadkorcsolyázók előadásaiból. Fő jellemzője, hogy a csapattagok alakzatokat alkotnak a jégen: blokkot, fésűt, sort, malmot, kört.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Későn ébredők versenylehetősége

Külföldön már régóta hagyománya van az amatőr műkorcsolyázók versenyeinek, hazánkban az utóbbi… Tovább olvasom