Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Szoboremelés, beérő kaki, áradás

Parma. A napok óta tartó esőzések miatt árad a Parma folyó, de ez nem akadályozta meg a kakit, hogy élénk narancssárga gyümölcsét beérlelje.
Napok, hetek óta esik az eső, most van víz a folyómederben, amin sokszor száraz lábbal át lehet kelni, Parmában az árvíz-veszély kizárt, mert pár évvel ezelőtt épült néhány kilométerrel a város előtt egy gát és egy vízgyűjtő medence, amellyel szabályozni lehet. A fotókon a teli és az üres mederre is van példa.
Egészen közel a folyóparthoz egy másik látványosság is okot adott minap a nézelődésre a helybelieknek. A hajdani piacnál lévő hídról készítettem a fotót, amikor átmentünk rajta a koripályához tartva. A Filippo Corridoni szakszervezeti vezetőt és katonát ábrázoló szobrot restaurálni vitték, körülbelül hat hónap múlva hozzák vissza. A munkálatok mintegy 115 ezer euróba kerülnek.


A parmai korcsolyapálya közelében az egyik utcában meglepődve vettem észre, hogy mindkét oldalon a megszokott „városi fák" helyett kákó, illetve káki gyümölcsfákat ültettek. Ezek most teremnek. Akár az erkélyről is le lehet szedni a gyümölcsöt, a kakigyümölcsöt vagy kakit, amit Magyarországon datolyaszilvának is neveznek és mindenki nagyin finomnak tartja, aki csak megkóstolta.


Több hír, kép külföldi olvasóinktól: www.kulfoldrol.kisalfold.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beelőzi a vasút a repülőt?

Olaszország. A francia TGV-hez hasonló olasz szupervonat, a TAV a minap tartott próbaútján csak pár… Tovább olvasom