Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Sajtótanóra

Egyre több regionális kiadó csatlakozik Olaszországban a „Napilapok az osztályban" mozgalomhoz. A hat éve bevezetett sajtótanórákról a Külföldi olvasóink jelentik rovatnak Anikó írt Pármából. Több mint egymillió középiskoláshoz, minden második 14-18 év közötti diákhoz eljutnak a friss hírek a tanórákon.

A „Napilapok az osztályban" program keretében hetente egy órá ban, nevelőikkel együtt elolvassák a kiadók által rendelkezésükre bocsátott újságokat, megbeszélik az abban leírtakat. Az akció ban több mint 34 ezer tanár, 6544 középiskola vesz részt, az olaszországi középfokú tanintézetek mintegy 82 százaléka. A tanárok kézikönyvet kaptak, amely ötleteket, javaslatokat ad a sajtóval foglalkozó tanórák menetéhez. Idén 15 újság jut el ingyenesen az osztályokba, többek közt a legnagyobb példány számú napilap, a Corriere della Sera, a gazdasági lap, az Il Sole 24 ore és a Gazzetta di Parma. Ezek többnyire egy euróba (250 forint) kerülnek. Külföldi újságok még nem vesznek részt az ak cióban, de a kezdeményezést hamarosan egyetemistákra is kiter jesztenik és hozzájuk már más országok lapjai is eljuthatnak.

A mozgalmat az Osservatorio Permanente Giovani-Editori (Fiatalok-Kiadók Figyelőszolgálata), non-profit szervezet indí totta el. Firenzei fiatalok alapították 2000-ben, hogy népszerű sítsék a diákok körében az újságolvasást. Az elmúlt 25 évben ugyanis egymilló példánnyal csökkent az eladott olasz napilapok száma, és mert szerintük azok szerepet játszanak a közvélemény formálásában. Az akciót patronálja a Miniszterelnöki Hivatal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nem az nem, bárhol a világon

Külföldi olvasóink tapasztalatait gyűjtöttük csokorba a nők elleni erőszakról, pró és kontra. Tovább olvasom