Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Romantika tudományosan

Olaszország
Sánta Anikó


Valentin napon akaszd a nyakadba kedvesed DNS-ét! – ezzel a meghökkentő és szokatlan kezdeményezéssel hívják az észak-olaszországi Ferrara természettudományi múzeumába a fiatal szerelmeseket csütörtökön délutánra.

Azok, akik a szerelmesek februári napján az ilyenkor szokásos „csoki és virág ajándékba" formula helyett valami egyedibb módja mellett döntenek Valentin megünneplésének, azoknak a tudomány érdekes lehetőséget nyújt. A jelentkezők egy csepp szájnyálkahártyából a ferrarai múzeumban megállapítják a genetikai információkat hordozó DNS-profiljukat, majd befecskendezik azt egy pici, üvegből és ezüstből készült szívbe. Azt azután egy nyakláncra fűzve párjuk nyakába akaszthatják. Az ajándék abszolút különleges, hiszen abban mindenki biztos lehet, hogy ilyen nyakbavalót senki más nem visel, mert a DNS egyedi, csak egy emberé lehet.

Az érdeklődők három biológus segítségével tehetik örökre emlékezetessé az idei Valentin napot. A múzeumi belépőért, a biotechnológiai kísérletért – amelynek során nem használnak mérgező anyagokat – és a szívecskéért fejenként nyolc eurót, mintegy kétezer forintot kell fizetni.

Észak-Olaszországban azonban nemcsak tudománnyal foglalkozó intézmények, hanem a művészetet népszerűsítő kiállítóhelyek is igyekeznek a szerelmesek kedvében járni. Például Parmában több galériába ilyenkor egy jeggyel mehetnek be a párok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan véd a golyóálló mellény? – szerkesztetlen változat

Tovább olvasom