Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Rokkantnyugdíjas részmunkaidőben

Győr-Moson-Sopron - Olvasói kérdés - Ez év májusában lettem rokkantnyugdíjas, 50–79 százalékban állapították meg. Jelenleg munkaviszonyban vagyok, mivel a munkaügyi bíróságra csak szeptemberre kaptam idézést. Szeretnék a továbbiakban részmunkaidőben dolgozni. Van-e korlátozva a munkavállalás?

A hatályos jogszabályok alapján egy korlátja van olvasónk további munkavállalásának szakértőink tájékoztatása szerint: nettó jövedelme nem haladhatja meg a nyugdíjalapja kilencven százalékát hat hónap átlagában.

A munkaügyi tanácsadásban a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), szakértőik, Kránitz Pál és Potyondi Antal adnak válaszokat. Olvasóink a munkajoggal összefüggő kérdéseiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik ˝A Kisalföld a dolgozókért˝ akciónk keretében.

Olvasóink írták

 • 5. rimanyiz 2009. július 05. 18:02
  „Kedves olvasónk!
  Erre az olvasói kérdésre nem az említett ügyvéd válaszolt, ha ő válaszolt volna, akkor az ő neve szerepelne a cikkben. Így nincs is szó "nem vállalásról".
  Üdvözlettel: Rimányi Zita újságíró”
 • 4. bugriskin 2009. július 02. 07:09
  „Érdekes dolog ez a kimoderálási eljárás!
  Egyébként Dr.Freier ügyvéd úr már a válaszadásokat sem vállalja?”
 • 3. bugriskin 2009. július 01. 20:04
  „moderálva off”
 • 2. Primax 2009. július 01. 19:41
  „# 1 :
  Nomen est omen.”
 • 1. bugriskin 2009. július 01. 17:51
  „A kedves Olvasó viszont nem mindegy, hogy milyen beosztásban van foglalkoztatva és mikor kapja a bérét!
  Vannak olyan "szakmák" amelyben a rokkant nem foglalkoztatható! Persze itt is vannak kivételek! Ugyan is, ha a munkáltató felveszi a kapcsolatot a Társadalombiztosítóval és hamis, valótlan adatokat közöl, akkor erre akár ugyan az aki folyósította a rokkant nyugdíját az meg is vonhatja azt! Természetesen mehet a Munkaügyi bíróságra és meg is nyerheti a pert! De azzal is számoljon, hogy fellebbviteli bíróságnál már történt eset, amikor a hamis adatok miatt megváltoztatták a Munkaügyi Bíróság ésszerű és alapos ítéletét! Az meg szinte természetes, hogy a hivatali visszaéléseket ebben az országban+nem üldözi egyik hatóság sem az ilyen estekben! Még akkor sem ,ha akár e bűnös úton az élete végéig megrövidítik anyagilag akár többmilliós frontjától! Erre kreálták azt,hogy a Tábla és a Legfelsőbb Bíróságra csak ügyvéd terjesztheti fel az efféle eseteket! Persze olyan ügyvédet nem fog találni, aki bele merne nyúlni a hivatali felelőtlen munka áldozatai érdekében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dániai portál magyaroknak

A Külföldi olvasóink jelentik rovat dániai tudósítója, Antal Ildikó létrehozta az interneten a… Tovább olvasom