Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Petra Kínából: A kékszemű mindent kéknek lát?

Párkapcsolataikban szemérmesek, kétkerekűn közlekedve viszont nyomulósak az emberek Kínában, ahova államközi ösztöndíjjal ment nyelvet tanulni a győri Kakuk Petra, aki ezúttal is néhány érdekes szokásról számolt be.

– A kínaiak közvetlenek és barátságosak, legalábbis velem azok, bár nem tudom, ebben mekkora szerepet játszik a furcsa idegennek szóló érdeklődés. Amikor egyedül vagyok, szinte mindig megszólítanak és beszélgetnek velem, mondanak legalább néhány mondatot. Nagyon meglepődnek, mikor kínaiul válaszolok angol kérdéseikre – írta Petra és rögtön hozzátette: mi is eltanulhatnánk a kínaiaktól a gyakori mosolygást.
Egyszer egy kisfiú, látva a győri diáklány kék szemét, megkérdezte az anyjától: „Ez a néni mindent kéknek lát?". A fekete hajúak ezrei közt Petra a világos hajával mindig is érdekesség marad, de több barátot is szerzett Jinanban, ahol tanul. Többen meghívtak otthonaikba, ami igazi megtiszteltetést jelent. A házigazdáknak ilyenkor illik valami apróságot ajándékozni, ezért friss gyümölcsöket szokott vinni. A látogatáson aztán rendszerint megvendégelik és szintén adnak neki valamilyen kisebb emléket.

Sikerült annyira összebarátkoznia egy diáklánnyal, hogy már a szerelmi ügyeiről is beszélgettek, pedig a kínaiak a párkapcsolatukban sokkal szemérmesebbek, mint mi. Egymást ölelgető, csókolózó párokat nem lehet az utcán látni. Viszont ahogy biciklivel közlekednek, az kész kalandtúra: töménytelen jármű, pokoli zaj, tülkölés, nyomakodik mindenki. Petra sodródó gyufaszálnak érezte magát ebben a forgalomban kétkerekűvel, ezért feladta a bicajozást.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsmazaj külföldön – szerkesztetlen változat

Tovább olvasom