Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Parókában felvételizett

Olaszország - A fogorvosi kar felvételijén lebukott a gipsze, parókája alatt adóvevőt rejtegető diák, viszont egy nappal előtte az orvosi kar írásbelijén nem, pedig ugyanazt a módszert alkalmazta. Erre azonban csak akkor jöttek rá, amikor már felvették.

Egy „élelmes" fiatalember, aki a pármai fogorvosi karra jelentkezett, a napokban töltötte volna ki a felvételi tesztet, ám hamar lebukott, mert adóvevőjébe túl hangosan suttogott. Kiderült: karja azért volt begipszelve, azért viselt parókát, hogy elrejtse a berendezést, amivel a kapcsolatot tartotta kinti segítőjével. Erről már írtunk (Adóvevő a gipsz alatt – szeptember 10.), de a történetet tovább színezte, hogy a csalással próbálkozó diákot – aki akár börtönbüntetést is kaphat – az orvosi karra viszont felvették.


A fogorvosi kar felvételijén észrevett turpisság nyomán arra is fény derült, hogy az azt megelőző napon, az orvosi kar tesztjén is begipszelve és parókában jelent meg. Ott nem bukott le, így fel is vették. Az egyetemi tanács dönt majd a kérdésben. Van, aki szerint nem szabadna felvenni, mások úgy vélik, most ne vegyék fel, de jövőre próbálkozhasson újra. Mások az egész felvételi megismétlését kérik, de olyan is akad, aki az ártatlanság vélelmét említi: ha ott, akkor nem bukott le, akkor valószínűleg nem is csalt. Abban egyetértenek a diákok, hogy ha elkezdheti egyetemi tanulmányait, a vizsgákon nem lesz könnyű dolga.

Akármilyen megoldás születik, számítani kell arra, hogy lesznek, akik megtámadják a döntést. Ha felveszik, akkor ugyanis az összes többi elutasított fellebbezhet. Ha nem veszik fel, akkor azt a gipszes-parókás fiatal tarthatja igazságtalannak, ha pedig újra íratják a tesztet, azok lázadhatnak, akiket most felvettek.

Több hír külföldi olvasóinktól: www.kulfoldrol.kisalfold.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyelvtudás külföldön – szerkesztetlen változat

Csehül áll a magyarok nyelvtudása. Vajon más országokban mi a helyzet? Külföldön élő magyar… Tovább olvasom