Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Őssejtkutatás – újra támogatható?

Az új amerikai elnök eltörölheti az őssejtkutatás központi támogatásának tilalmát. Az Egyesült államokban élő olvasóink írták tapasztalataikat, véleményeiket a témában.
Barack Obama amerikai elnök hamarosan eltörli az embrionális őssejtkutatásra vonatkozó nyolcéves tilalmat, amelyet elődje, George Bush rendelt el. Ezért nem lehet most központilag támogatni. A tudomány az őssejtkutatástól remél áttörést az Alzheimer-kór, a cukorbetegség és más súlyos betegségek gyógyításában, és a gerincvelő pótlására is.

Az elnök elutasítását bírálók azzal érveltek, hogy az amerikaiak több mint hatvan százaléka támogatná az embrionális őssejtkutatásokat. A kutatások ellenzői viszont az abortuszhoz hasonlítják az embrionális őssejtkutatást.


„Mindent a gyógyításért"
Erika, San Diego

Őssejtkutatás – maximálisan mellette vagyok. Szerintem mindent és maximálisan a betegek gyógyítása érdekében el kell követnünk, főleg, ha a gyógymód rendelkezésünkre áll. Akinek a kislánya uram bocsá beteg lenne, és csak ez lenne a reménye, biztos, hogy aláírná a kutatások támogatásának engedélyezését. Sajnos általános emberi gyarlóság, „amíg a mi házunk nem ég, a szomszédé had égjen."

„Megakadályozzák a klónbabát?"
Bandi Kalifornia

Kalifornia már néhány éve támogatja a kutatást, egyelőre még nem sok eredménnyel. Az igazság az, hogy minden államilag szervezett kutatás egy újabb bürokráciát létesít, ami mint a feneketlen zsák, csak nyeli a pénzt, kevés ellenőrzéssel.

Egy nagy akadály ebben a kutatásban, hogy vallási dogmába ütközik, így elég nagy az ellenzése.

Az elgondolás az jó, de miért nem magáncégek, magánbefektetésből csinálják a kutatást. Sajnos az adófizetők mar így is terheltek, miért nem néznek egy másik megoldást. Az, hogy ez az ötlet milyen támogatást kap a polgároktól, a statisztika egy kicsit elfordított. Előbb-utóbb ez a kutatás eredménnyel fog járni, de hogyan fogják megakadályozni az úgynevezett klónbaba létrehozását... – erről csak néha lehet hallani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványos és rejtett fegyverviselés

Az Egyesült Államok újabb tagállamaiban tervezik a nyílt fegyverviselés engedélyezését. A ruha alá… Tovább olvasom