Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Nyúl és fürj mediterrán módra

Szardíniáról küldött recepteket ott élő olvasónk, a győri származású Oross Edina.

Nyúlsült


Hozzávalók (körülbelül 3 személyre): fél nyúl darabokban, 4-5 répa, 1 nagyobb hagyma, 1 leveskocka, 2 babérlevél, fehérbor.
Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, majd olívaolajon üvegesre pároljuk. Ha a húshoz adtak nyúlmájat, vesét, belsőségeket, akkor azokat nagyon apróra felvágjuk és a hagymával együtt sütjük, hogy jó kis szaftja legyen. Majd hozzáadjuk az apróra vágott répát, a fehérbort, a leveskockát és a babérleveleket. Mindezt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a nyúlszeleteket, közben pótoljuk a bort vagy vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le. A leveskocka, a hagyma, a répa, a belsőségek nagyon finom szaftot eredményeznek. Közben azért figyeljünk arra is, hogy a szánk íze szerint legyen sózva, bár a leveskocka elég sós.


Szalonnás fürjek

Hozzávalók: általában egy személyre egy fürjet számoljunk, de lehet többet is, kell még baconszalonna, 1 leveskocka, babérlevél, fokhagymagerezdek ízlés szerint, só, fehérbor, olívaolaj.
Elkészítés: A kis fürjek pocakját töltsük meg apróra vágott baconszalonnával, kívülről, mintha övet tekernénk a derekukra, tekerjük be egy hosszabb szalonnával és rögzítsük egy fogpiszkálóval. A fürjeket tegyük be egy lábosba, öntsünk rájuk egy kevés olívaolajat, fehérbort, adjuk hozzá a leveskockát – ami finom szaftot eredményez –, és a fokhagymákat, majd kezdjük el főzni. Sót ízlés szerint adjunk hozza, de a baconszalonna és a leveskocka is elég sós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüreti fizetési jegyek

Olaszország - Készpénzre váltható bónuszt kapnak azok a diákok és nyugdíjasok, akik szüreteléssel… Tovább olvasom