Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Nagymedve és a filmesek – ami a prospektusokból kimarad...

A nyár kapcsán azt kértük külföldi magyar olvasóinktól, hogy városukból, környékéről ajánljanak olyan látni-, kóstolni- vagy kipróbálnivalót, ami ugyan nem szerepel a legtöbb turistaprospektusban, de mindenképp érdemes megnézni, megkóstolni, kipróbálni.


Bandi Kaliforniából
Dél-Kalifornia az egész világon ismert turisztikai célpont. Itt van Disneyland, Knottsberry Farm, Universal Studios, Sea World, Felhocarcolok, a szép tengerpart. De van itt nekünk egy olyan látni, tapasztalni érdemes hely, ami nem nagyon ismert nemzetközileg, hiányzik a nagy prospektusokból. Csupán 2 órai autózással Los Angelesből, a Sierra-hegység nyulványán a San Bernandino hegyek között van Big Bear Lake, Big Bear Tó. A tó szintje 2,050 m magasságban van.

Csendes, nyugodt festői környezet, fenyves Nemzeti Erdővel körülvéve. Négy éghajlat, havas tél, kellemes nyár. Három kis város a tó körül, 20.000 állandó lakossal. Meg van a lehetőség a téli vagy nyári szórakozásra. Télen kettő nagy síelő központ, eső hiányában mesterséges havat készítenek. Nyáron a tó halászásra vagy strandolásra, vízi sportolásra kész. Ugyancsak nyáron a sílesiklókon hegyi kerékpáros versenyeket rendeznek. Mindenütt lehet bérelni kerékpárt, csónakot vagy bármi mást. A tavon csillagvizsgáló van, a magasság és tiszta levegő jobb lehetőséget ad a világűr szemlélésére. A környező hegyeken megy át a Pacific Trail, az egész kaliforniai hegyeken áthaladó gyalogos vándorút. Nagyon sok filmet itt forgatnak mar a 30-as évektől. A tó az erdők, kitűnő hátteret szolgáltatnak. Egy rövid történelmi háttér a környékről, 1845-ben látták meg először a telepesek. Mivel sok medvét láttak innen van az elnevezés. 1860-ban medvevadászat közben aranyat találtak a környező hegyekben, megindult itt is az aranyláz. Aranybányászat tartott 1932-ig, amikor az utolsó, a Lucky Baldwin bányát betemették. A mai napig is láthatunk aranyért kutatókat a hegyek között, hogy milyen eredménnyel, arról nem beszélnek. A régi aranylázból fennmaradt részeket most is lehet látogatni, autóval vagy gyalog.

A tó 1884 óta létezik, amikor az első gátat emelték, a monda szerint ez volt az első mesterséges tó a világon. A tó 11 km hosszú, 1,6 km széles, 10 m mély, 35 km-es partrésszel. A klíma télen fagyos, havas, nyáron száraz időjárás, nappali átlaghőmérséklet 28 Celsius-fok, éjjel kellemesen hűvös, átlagban 8 Celsius-fok.

Télen-nyáron különféle rendezvényekkel hívják a turistákat, a téli síversenyek, a nyári Aranyasok Hete, horgászversenyek, nosztalgia autós összejövetelek, vagy éppen a hegyjárók napjai a szórakozások. Az ősz sem marad ki mivel itt van a környéken legnagyobb Octoberfest, német vendégzenekarral.

Ez dióhéjban az itteni kevésbé ismert nyaraló-telelő turisztikai célpont. Szívesen ajánljuk kedves honfitársainknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zajos mozgóárusok - szerkesztetlen változat

Tovább olvasom