Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Mosószercsapolás és az ingyenvíz háza

Parma - A fifikás taljánok a spórolás egyszerűen nagyszerű megoldásához adnak tippeket. Olcsóság olaszosan, avagy változat a bendő és mosószeres flakon megtöltésére a zseb kiürítése nélkül.
Az olasz háziasszonyok is egyre inkább spórolni kénytelenek, az emelkedő árak miatt Itáliában is meg kell gondolniuk a háziasszonyoknak, hol és mit vásárolnak. A leleményes itáliaiak a takarékoskodás egyre újabb formáit fedezik fel, s így akár harminc százalékot is megtakaríthatnak a bevásárlásnál.

A gombamódra szaporodó frisstej-automata népszerűségét látva itt-ott már lehet tisztítószereket is kimérve vásárolni. Kevesebbe kerül, s környezetkímélő is, mivel mindenki saját flakonjával csapolja a mosó- és a mosószereket a hordókból, a tartályokból. Háztartási boltban 0,35 euróért (mintegy 88 forint) lehet egy liter felmosó- és mosogatószert, 0,5 euróért (mintegy 125 forint) öblítőt, egy euróért (mintegy 250 forint) folyékony mosószert kapni.

Szintén saját üvegbe, kannába tölthető bármilyen mennyiségben, ingyen az ivóvíz a Parma közeli Soragna városkában, ahol a helyi önkormányzat nemrégiben épített ivókutat, a víz háza elnevezéssel a lakosság nagy örömére. Még a környező településekről is érkeznek vízhordók. Olaszországban ugyanis – bár mindenütt jó minőségű a vízcsapból folyó víz –, érdekes módon az otthoni vizet senki nem issza, csak főzéshez használják a háziasszonyok. A családok többsége palackozott vizet fogyaszt. Csaknem háromszázféle ásványvíz van forgalomban, s egy liter átlagosan 0,5 euróba (mintegy 125 forint) kerül. A statisztikák szerint az olaszok legalább kétszáz litert isznak fejenként évente, tehát könnyen kiszámítható, mekkora megtakarítást jelent mondjuk egy négytagú családnál az „ingyenvíz háza".

(Képek és spórolási tippek: www.kulfoldrol.kisalfold.hu.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spórolás olaszosan KÉPEKKEL!

Parma - A fifikás taljánok a spórolás egyszerűen nagyszerű megoldásához adnak tippeket. Olcsóság… Tovább olvasom