Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Menekültáradat

Olaszország. Japán még mindig vezető helyen szerepel az olasz híradásokban, bár megelőzi a líbiai háború és az ebből is adódó óriási probléma, a bevándorlók tömege. Parmában élő olvasónk, Sánta Anikó rövid beszámolója.
Dél-Olaszországban, Lampedusa szigetén borzasztó a helyzet. Az ötezer lakosú szigetre az év elejétől március közepéig 15 ezren érkeztek, az afrikai országokban kialakult forrongó helyzet miatt. A 800 személyes befogadóállomáson áldatlan állapotok uralkodnak; ott 2600-an vannak jelenleg. Hiába szállítanak el pár száz embert naponta más városokba, többen érkeznek helyettük. Sokakat sátrakban helyeztek el.


„Olyan riportot is láttam, ahol asszonyok nyilatkoztak, hogy nem mernek kimenni az utcára... Valószínűleg – ahogy más tartományokba, megyékbe is – nálunk is el fognak helyezni több száz menekültet. A tévében hallottam, hogy aki háborús országból érkezik, hároméves tartózkodási engedélyt kap. A menekültstátuszt azt kaphatja meg, aki bizonyítani tudja, hogy az élete veszélyben lenne hazájában. Arról cikkeznek szinte naponta, hogy az Európai Unió semmi segítséget nem ad a helyzet megoldásához." – írta olvasónk.

Az elmúlt 24 órában újabb kétezer menekült érkezett Lampedusa szigetére. Jelenleg körülbelül 7 ezer bevándorló van a szigeten, amelynek lakossága 5 ezer. Sokan járványtól tartanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gordon Browntól tanulhat

A felvételin Abu Dhabiban a börcsi szalmabábukról is írt Nagy Krisztián, aki szeptembertől az arab… Tovább olvasom