Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Mediterrán ízek – gyorsan, egyszerűen

A két éve már Szardínián élő győri Oross Edina a mediter
rán szigetre jellemző ételrecepteket küldött lapunknak.
Olyanokat, amelyek itthon is egyszerűen elkészíthetőek.
Articsókás tejszínes tagliatelle

Articsókát nálunk inkább csak konzervben található a boltokban, de a tagliatelle tésztát már biztosan ismerik a magyar háziasszonyok is. E recept elkészítésekor először vajon, majd vízben meg kell párolni egy hagymát a két fej feldarabolt articsókával együtt, és hozzá kell adni fél leveskockát. Addig főzzük, míg jó puha nem lesz és a végén hozzáadhatjuk a kis doboz tejszínt, meg a reszelt parmezánsajtot. A kifőzött tésztát, a tagliatellét vízben a szokásos módon főzzük, de csak egy maroknyi sót tegyünk hozzá. Amikor kész a tészta, ráönthet
jük a szószt.


Olívabogyós bárány
Hozzávalók:
1kg bárányhús
olívabogyók
hagyma
kapor
babérlevél
vörösbor
olívaolaj

Könnyű elkészíteni, körülbelül háromnegyed óra kell hozzá. Olívaolajon megpároljuk a hagymát a babérlevéllel, majd hozzáadjuk a darabokra vágott bárányhúst, megsózzuk és körülbelül öt percig hagyjuk főni. Rálocsolunk egy kis vörösbort, ízlés szerint, hozzáadjuk az olívabogyókat, a kaprot és tovább főzzük lassú lángon, míg meg nem puhul a hús. Tálaljuk jó melegen, nagyon finom!


A bárány (agnello) és a malac (porcetto) kedvenc eledel
Szardínián és nem csak ünnepekkor. Mindkettőt készítik
nyárson sütve is. A malacot főként rozmaringgal ízesítik.
 
Bárány szárd módra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri lány a halak szigetén 2. - szerkesztetlen változat

Gyerekkoromban mindig “irigykedtem" azokra, akik a Balaton partjan laknak. “Milyen jo… Tovább olvasom