Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Meddig tart az Obama-mánia?

Az Egyesült Államok idén beiktatott új, 44. elnöke több szempontból is különleges. Épp a világgazdasági válságban került az elnöki székbe, afroamerikai, politikai előéletét tekintve üstökösként vitt az útja ebbe a székbe. Sokan rajongva fogadták beiktatását. Most is tart még az Obama-mánia? Megvalósíthatja, amit remélnek tőle? Külföldi olvasóink írták meg tapasztalataikat, véleményeiket.
"Gratuláltak az amerikai turistáknak a jordánok"
Eszter, Aqaba, Jordánia

Hivatalos szinten Jordánia szövetségese az USA-nak, ám az egyszerű állampolgárok körében Bush közutálatnak örvendett közel-keleti politikája miatt.

Barack Obama megválasztását nagy örömmel és pozitív várakozással fogadták a jordánok. Azok az amerikai turisták, akik közvetlenül a választások után jártak itt, arról számoltak be, hogy úton-útfélen gratuláltak nekik a helyiek és még a szokásosnál is barátságosabbak voltak velük, pláne ha kiderült, hogy az illető is Obamára szavazott.

Az iraki csapatkivonás megkezdődött, és Obama ennek felgyorsítását ígérte. Ha emellett a palesztín-izraeli béke megteremtésében is sikerül eredményt elérnie, akkor továbbra is népszerű lesz a jordánok körében.
Több info Jordániáról: http://www.your-guide-to-aqaba-jordan.com.


„Nem sikerül a nagykoalíció?"
Stefán, Svájc

Friss hírek szerint Obama amerikai körutat tervez a benne csalódott szavazói miatt. Ezt a minap Veltroni, az elbúcsúzó olasz pártvezető mondta beszédében. Benne is csalódtak eddig szavazói, de ő nem megy megnyugtató körútra, hanem lemondott és leadja a felelősségét.

Mind kevesebben hisznek abban, hogy Obama sokáig megmarad. Biztosan beleszámít ebbe a világ krízise is, de az is például, hogy néhány minisztere már lemondott, illetve egyesek nem fogadták el Obama meghívását.
Én nem hiszek abban sem, hogy az Obama-mánia a fehérek között igazi. Gondolom, hogy sokan vele szembenézve tapsolnak, de ugyanakkor igyekeznek megbotlatni. Obamának nem sikerül a nagy koalíciót realizálni, azaz hogy a miniszterei mind a két párt tagjaiból legyenek. Obamának úgy tűnik, nem sikerül a terveit realizálni. Mi fog a történelemben megmaradni róla?

„Még a nászútját tölti"
Antal Szabó, Seattle Washington USA

Obama elnök népszerűségét majd tessék megkérdezni két év múlva, ő most még mindig a „nászúton" van, és itt nagyon gyorsan kiábrándulnak a politikusokból, ha valaki eléri a zenitet, onnan már csak lefelé lehet menni, nem magasabbra.

„Elsősorban egy ember"
Erika, San Diego

Egy dolog nagyon irritál, miszerint örökké az Obama elnököt, mindig és örökké az első fekete elnöknek emlegetik. Azt mindenki elfelejti, hogy ez az úr csak ötven százalékban fekete és az egész felnövekedése során az összes élményt, tapasztalatot, tanítást a fehér oldalról szerezte. Viszont pont, őmiatta is mar jó lenne erről a fekete-fehér dologról leszokni és csak látni egy embert, akihez igen és sajnos nagyon sokan túl sok elvárást, kivánást mutatnak.

Itt egy tehetséges ember, akinek csak két keze van és nagyon sok feladata, rendbe tenni valója.

„Ígéretek helyett jön az ijesztés"
Bandi Kalifornia

Az Obama-mánia még tart, népszerűsége lassan csökken, mint általában minden új elnöknek. Az ígéret sok volt, egy elnök sem tud csodát csinálni, a kudarc előbb-utóbb jön.

Most már az ígéreteket felváltotta az ijesztés, ez meg lassan már pánikot okoz. A tőzsdei árfolyam a választás után rohamosan csökkent, a befektetők félnek a bizonytalanságtól. Itt nem csak a gazdag fekteti pénzét részvényekbe, de igen sok átlagos ember is. A bizonytalanság meg jobban rontja a gazdasági helyzetet.

Ha a gazdasági helyzet továbbra sem változik az elnökünk népszerűsége hamarosan füstbe megy. Már jó hírekre lenne szükség nálunk, akkor talán a remények valóra válnának.

Csak egy nap rossz híreit akarom megemlíteni: egy szupermarket-láncolat a környéken öt üzletet bezár, a nagy bevásárlóközpontok csökkentik a nyitvatartási idejüket, kevés a vásárló. Kevés a látogató Dineylandben is, leszállítják a jegyek árát, kevesebb a bevétel. Ezek a hírek nem keltenek jó hangulatot.

Itt Kaliforniában az államunk törvényhozása jóváhagyta a költségvetési hiány pótlását, adóemelésekkel. Természetesen a magyarázat már megvan...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őssejtkutatás – újra támogatható?

Az új amerikai elnök eltörölheti az őssejtkutatás központi támogatásának tilalmát. Az Egyesült… Tovább olvasom