Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Magas szárú szandálok, uralomra törő zöldek

Papagájszíneket, szegecses, virágos és gyümölcsös mintákat jósoltak a trendszakértők az idei nyárra és azt ígérték, hogy a csizmaszerű szandál is felül a tengerészstílus divathullámára. A kifutók kínálatát azonban nem mindig veszi magára az utca embere. Az olaszoknál például a zöld dominál, Kaliforniában egyre vadabbak, rikítóbbak a pólók nyomtatott mintái.
Észak-Olaszországot idén nyáron elérte a zöldáradat: a szoknyák, a ruhák, a nadrágok, a pólók, a blúzok többsége ilyen színű. Vannak olyan piaci standok, bolti kirakatok, amelyek csak ebben az árnyalatban kínálnak öltözeteket. De azért a hölgyek közül nem hordanak olyan sokan zöldet, mint két éve sötétlilát, amikor az ibolyaszín teljhatalomra tört.


Hölgyek zöldben

A borosüvegzöld mellett sokan viselnek hófehéret, pirosat, s újabban sárgát is. Minderről Parmában élő olvasónk, Sánta Anikó számolt be és hozzátette, hogy az olaszok leginkább olyan pólókat hordanak, amelyeken a különböző feliratokat, rajzokat gyöngyökkel, strasszokkal is kirakják. Ehhez a hölgyek a júliusi hőségben rövidnadrágot viselnek: a tinilányok a farmersortot, az idősebbek a színes, kicsit hosszabb, combközépig érő változatot részesítik előnyben.


Csizmából csizmaszandál

A női lábbelik inkább lapos sarkúak Itáliában idén és nyári csizmát keveset látni, pedig két éve ez számított a legjellemzőbb kiegészítőnek. Most viszont a papucsok érnek legalább bokáig, de inkább feljebb és a szandálok magas szárúak.


A férfiak térdnadrágban, papucsban, márkás pamut pólóban próbálják meg elviselni a júliusi hőséget. A táskadivat se sokat változott: továbbra is a nagyokat keresik. A fehér és a világosszürke mellett vaj- és krémszínűből is nagy a választék és egyáltalán nem fontos, hogy a cipővel egyforma árnyalatú legyen. Az árak az idén elfogadhatóak, kevés pénzből is lehet divatosan öltözködni. A szezonvégi kiárusítás már július 2-án kezdődött Parmában. Szandálok és papucsok 10-15 euróba, blúzok és ruhák 10-20 euróba kerülnek.


Urak golfpólóban

A fiatal lányok Kaliforniában is leginkább sortot, egészen rövid nadrágot viselnek, ott élő olvasónk, Bandi szerint általában a szükségesnél egy-két számmal kisebbet. A pólók pedig egyre színesebbek, egyre vadabb nyomtatás van rajtuk. Föléje nagyon lenge, elől-hátul kivágott blúzt viselnek, tarka színekben. A férfiak pedig színes gombos pólókat vesznek fel, a golfozókéhoz hasonlót. Napszemüveget szinte mindenki visel, a kalapok viszont csak az idősebbek körében divatosak. Korra tekintet nélkül a legtöbben kényelmes, fehér, gyalogló vagy futócipőben járnak. A fiatal és az idősebb férfiak is térden alul érő nadrágot hordanak, s ugyanilyen hosszúságúak a fürdőnadrágok is a tengerentúlon. A nők viszont úgy öltöznek a strandra, mint az európaiak: a zsebkendő nagyságú anyag is túl nagynak tűnik.


Divatban maradt

A francia fiatalok, akárcsak az elmúlt években, idén nyáron is többször körbetekerik a sálat a nyakuk körül. A tengerpartokon továbbra is felfedezhető a trikini, az olyan fürdőruha, ami hátulról bikininek, elölről úszódressznek tűnik. A tengerentúlon, ami a lábbelit illeti, nem megy ki a divatból az úgynevezett flip-flop papucs, ami csak egy gumitalp különféle pántokkal és továbbra is szívesen egymásra vesznek több pántos felsőt az ifjabbak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holdat mutatnak – s ez egyre divatosabb

Egyesült Államok. Turistavonzó attrakcióvá vált az úgynevezett holdat mutatás, amiről Kaliforniában… Tovább olvasom