Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Lyme-kórral is ragályos nyugdíjaskitartás

Győr. Együtt utazó nyugdíjasok kirándulásainak szervezője, programjainak lelke több mint tíz éve, ezért Lyme-kórt okozó kullancscsípéssel sem hagyta őket cserben Lély Zsigmondné, velük tartott az olasz tengerpartra, pedig nem mehetett a napra.
Alapítója és a kezdetektől vezetője a gyárvárosi Borostyán nyugdíjasklubnak Lély Zsigmondné Piroska, ezért a nagyinetes számítógépes tanfolyamon tanultakat is főképpen társai érdekében kamatoztatja. Ügyesen szörföl a világhálón és nemcsak azt nézi meg, egy-egy gyógyszer mire jó, hanem nyári kirándulásokhoz kutat fel kedvezményes lehetőségeket, a turistaprospektusokból kimaradó érdekességeket.


Még olaszországi tudósítónkkal, a Pármában élő Sánta Anikóval is felvette a kapcsolatot, hogy segítségét kérje közös nyaralásuk elékészítéséhez, kérte, a kisbuszos parkolási díjaknak járjon utána. Ugyanis szinte mindent Piroska szervez a most már több mint egy évtizede együtt utazó volt kollégákból, barátokból, nyugdíjasklubos tagokból álló csoportnak, így olcsón nyaralhatnak tengerparton.


– Úgy alakult, hogy mivel férjemmel mindig sokat utaztunk, amikor özvegy lettem magamban sírdogáltam amiatt, hogy már sehova se mehetek. Aztán úgy döntöttem, nem hagyom el magam, kerestem olyan közösséget, amelynek tagjai szívesen utaznak együtt és egyre többen csatlakoztak hozzánk. Olaszország azért lett szinte állandó úticélunk és szerelmünk, mert árai elfogadhatóak és ott kedvesen fogadják a magyarokat – mondta el Lély Zsigmondné.


Azt is hozzátette: azért is olcsóak útjaik mert egy évvel korábban kezdi el azok szervezését és igyekszik mindent maga intézni, így nem kell szolgáltatóknak díjat fizetniük. Még a fajansz szülőföldjére és a francia riviérára is eljutottak nyaralóprogramjukon a nyugdíjasok.


A legutóbbi kirándulás előtt egy nappal észlelte magán Piroska a kullancscsípés nyomán kialakuló piros kokárdát a bőrén. Pedig időben kiszedte magából a vérszívót, ami úgy is megcsípte, hogy védekezett ez ellen túrázáskor. Agyhártyagyulladás ellen be volt oltva, de Lyme-kóros lett. Mégis elment a közös útra Pinetoba, az adriai oldal tengerparti fenyőligetébe, pedig a kapott gyógyszerek miatt nem mehetett a napra, végig napernyő alatt kellett lennie a sétákon, a strandon is.


Nem akarta feladni tervét és ezzel a többieknek is csalódást okozni, hiszen minden az ő nevére volt lefoglalva, rá számítottak a programok, a kirándulások lebonyolításakor. Kitartása ragadós, a vidám együttlétek, a csodás tájak, ahova közreműködése révén az idősek eljutnak, egész évre való élményt adnak nekik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középdöntőben a Vezúv

A Nápoly-közeli Vezúv vulkán is továbbjutott azon a szavazáson, amelyen a világ 7 természeti… Tovább olvasom