Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Küldjenek boldogságot!

Legújabb körkérdésünkben arra kérjük külföldi magyar olvasóinkat, hogy küldjenek boldogságot, pontosabban a pozitív gondolkodás, az optimizmus témájában tippeket, tapasztalatokat.
Újabb körkérdésük apropója ugyanis az, hogy a magyarok hátulról a harmadikak az európai boldogtalansági rangsorban. Sokan gondolják úgy, csak külföldön találhatnák meg boldogulásukat és boldogságukat.

Erről írt jegyzetet főszerkesztő-helyettesünk Boldogság, gyere haza! címmel. (Cserháti Zsuzsa slágerét kölcsönözve.)
http://www.kisalfold.hu/jegyzet/boldogsag_gyere_haza/2054051/
„Ha elment innen, mert azért én is látok furcsa jeleket arra, hogy valahol külföldön tartózkodik, közös erővel csalogassuk már haza!" – mármint a boldogságot. Ezt írja kollégánk és hozzáteszi, honfitársaink nem vágynak sokra: „Kiegyensúlyozottak szeretnének lenni egy kiegyensúlyozott és boldog világban. Arra sem vágynak, hogy a problémák elkerüljék őket, arra azonban igen, hogy azokat meg tudják oldani. Nem kívánnak munka nélkül, viszont szeretnének a munkájukból élni!".

A kérdések:
– Tapasztalatai szerint más népeknél tényleg jellemzően pesszimistább a magyar? Miben látszik ez?
– Más népek példája alapján hogy javíthatnánk optimizmusunk? Min múlik ez külföldön? Tesznek ezért külföldön a különböző szervek, szervezetek?
– Mitől boldogabbak, akik boldogabbak a külföldi tapasztalatok alapján? Állami, társadalmi intézkedések? Közhangulat, stb?
– Mik az előnyei, ha boldogabbak az emberek? Kevesebben szorulnak egészségügyi ellátásra?
– Megéri a hangulatjavításba befektetni a külföldi tapasztalatok alapján? Az egyénnek, a társadalomnak? Beszélnek erről a népek vezetői, az újságok, az emberek egymás közt külföldön?

Válaszaikat a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíjjal Stájerországban

Graz-Pér - A ritmikát is, mint tantárgyat hallgatja Ausztriában, „blokkosított" órarendben a… Tovább olvasom