Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Koronásokat várnak Parmába

Olaszország. Szombaton koronásokat várnak Parmába. Európai és távolabbi uralkodókat, családtagjaikat egy temetésre. Borbon Károly Hugó (Carlo Ugo di Borbone), Parma és Piacenza hercege hunyt el 80 éves korában Barcelonában. Parmában élő olvasónk, Sánta Anikó beszámolója a készülődésről.
Parmaban, a Steccata templomban helyezik majd örök nyugalomra augusztus 28-án a herceget, különleges biztonsági intézkedések mellett. A család 400 meghívót küldött szét, a hét közepén hozzák nyilvánosságra, ki lesz jelen. Valószínűleg a holland királynő, a jordán királyi pár, de képviselteti magát az angol királyi család is és Monacoból is érkeznek.


Parmában most sokat foglalkoznak a temetéssel, nemcsak az ide várható nemesek miatt, hanem felelevenítik, hogy a herceg felmenőinek mi mindent köszönhet a város és miért temetkezhet a Steccata templomba. Nagy történelmi áttekintéseket közölnek az újságok arról, kik voltak az ősei az elhunytnak, stb.

A Steccata templom Parmában:Az már biztos, hogy szerdán és csütörtökön az alattvalók is leróhatják kegyeletüket Carlo Ugo di Borbone, Parma és Piacenza hercege ravatalánál a Steccata templomban, a Teatro Regio színházzal szemben. Olvasónk is el akar oda menni, már csak kíváncsiságból is. Ígérete szerint benyomásait megírja rovatunknak és a helyszínen készített fotókat is mellékel hozzá. A temetés szombaton délelőtt lesz, le lesz zárva a környék és csak meghívóval lehet bemenni.

A Borbon uralkodó ház (magyarul Bourbon) pármai ágáról a következő infók találhatók a neten magyarul:
http://hu.wikipedia.org/wiki/II._Károly_pármai_herceg

Itt 1854-ben véget ér a leírás.
A most elhunyt herceg nagyapja, I. Róbert volt az utolsó uralkodó herceg Parmaban és Piacenzában 1854-1859 között.

I. Róbert unokáját temetik szombaton Parmaban. Róla:
http://hu.wikipedia.org/wiki/I._Róbert_pármai_herceg
I. Róbert (második házasságából született harmadik) fia, Ferenc Xavér volt a most elhunyt herceg apja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toscana és a vámpírrománc

Olaszország. A napsütötte Toscana című romantikusfilm sikere után ez az olasz tájegység méginkább… Tovább olvasom