Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Holdat mutatnak – s ez egyre divatosabb

Egyesült Államok. Turistavonzó attrakcióvá vált az úgynevezett holdat mutatás, amiről Kaliforniában élő olvasónk, Bandi azzal a megjegyzéssel számolt be, hogy szerinte a legjobban az a cím illik rá: „only in Amerika", azaz „csak Amerikában".
Olvasónk beszámolja szerint 32 évvel ezelőtt néhány kevésbé ittas személy egy kaliforniai bárban azzal heccelte egymást, hogy melyik meri megmutatni meztelen fenekét a közelben elhaladó személyvonat mellet.

Meg is történt a dolog és a sajtó felkapta a hírt, így a következő évben, a látványos akció első évfordulóján már jelentős tömeg volt jelen a vonat különleges fogadtatásán.


Az idő multával már több százan vettek részt az évente megtartott eseményen, de persze a vonat is megtelt az attrakciót fényképezőkkel, bámulókkal.

Ez történik minden júliusban, július második szombatján a délutáni órákban a San Diego és Los Angeles közti vasútvonalon Laguna Nigel városban. Az esemény helyi neve: Mooning. Azaz a holdat mutatják.

Idén csökkent a résztvevők száma, mivel szigorúan ellenőrzik az ittasságot, de azért minden újság, tévé beszámolt az eseményről. Ez évben ráadásul úgy jött ki a menetrend, hogy két irányból is jöttek a vonatok, pár perc alatt az adott helyszínnél kerülték egymást a járatok, így dupla sikerük lett a vetkőzőknek.

Olvasónk szerint ilyesmi csak Amerikában történhet, ott erre is van idejük azoknak, akik mutogatni akarjak magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívmegóvó város

Olaszország. Európa „legszívmegóvóbb" városának is nevezik az észak-olaszországi Piacenzát,… Tovább olvasom