Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Hagyaték Őrzői

A Hagyaték Őrzői Egyesületről, és egyik tagjáról, a megyénkbeli származású, New Yorkban élő Pápai Szabolcsról és barátnőjéről, Ildikóról a Kisalföldben már többször írtunk. Főként annak a kapcsán, hogy miután megismerte Böjte Csaba atya tevékenységét, a tengerentúlról gyűjtést szervezett támogatottjainak, a dévai árváknak. Az ügynek győri, perui, iraki, román, marokkói és amerikai fiatalokat sikerült megnyernie. Az összegyűlt 345 ezer forintot és az adományokat a szervezet el is juttatta Erdélybe. Az egyesület tervei szerint az elkövetkezőkben foglalkozásain a magyar őstörténetet tanulmányozza, gyűjtést szervez kárpátaljaiaknak és a magyar kultúrát népszerűsítő rendezvényeket szervez Amerikában.
 
Az egyesületről

A Hagyaték Őrzői Egyesület New York-ban alakult. Az ott élő, s dolgozó, a Kárpát-medence legkülönbözőbb helyeiről érkezett magyar fiatalokból verbúválódott össze. Nem hivatalos tagjaink lehetnek úgy 30-an, plusz a magyarorszagi tagjaink 10-en. A magyar őstörténet tanulmányozása hozta össze a tagokat, minden második héten találkoznak, beszélgetnek, felolvasást tartanak, video és hanganyagokat néznek, hallgatnak.
Nevüket Wass Albert Hagyaték című műve után választották. Az író harca lebeg szemük előtt, s a kötelességtudat, hogy most rajtuk a sor, hogy megmutassák, mit is jelent számukra a magyar nemzet részeként élni, még ha távol is a hazától. A globalizációt belülről, a kárpáti magyar hazát viszont kívülről látják. A trianoni szerződés évfordulójára időzítettek demonstrációt, hogy a magyarok emberi jogaira felhívják a figyelmet. Terveik közt szerepel weboldal készítése.

Szabolcs és barátnője Erdélybe szándékozik költözni. Hagyaték Őrzői tábort akar kialakítani, s ősmagyar állatok tenyésztésével akar foglalatoskodni, közösségeket akar formálni. Amennyiben ehhez valaki szervezési segítséget kíván nyújtani, annak nagyon örülnek.
Tervbe van véve, hogy a szervezetet bejegyezteti non profit emberjogi szervezetnek. Érdeklődni a szabolcspapai@yahoo.com címen lehet. További információkat ad az egyesület rendezvényeiről is a www.gimagine.com honlap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borravaló: A kiszolgálás ára a nagyvilágban

A kormány száz lépés programja kapcsán került a napokban napirendre a borravaló megadóztatása. Ha a parlament is jóváhagyja, a vendéglátósok szervizdíjat vezethetnek be, az önként bevallott borravaló után 15 százalék nyugdíjjárulékot kell fizetni. E téren világszerte eltérő a gyakorlat. Tapasztalataikról külföldön élő magyar olvasóink számoltak be, akik közül többeknek szakmába vágott a kérdés. Tovább olvasom