Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Filmszerepek Japánban, kirándulás Tajvanra

Ázsia. A legtöbb külföldi modell, színész hazautazott Japánból a rekorderejű földrengés után, ám a magyar Panajoth-Fejér Dávid ott maradt és így jóval jobb az esélye a szereplőválogatásokon. Több filmbe bekerült és szinte nincs nélküle sztárshow, de volt ideje kirándulni is: beszámolt tajvani utazásáról.
A március 11-i Japánt ért földrengésről a győrújbaráti Panajoth-Fejér Dávid rögtön beszámolt lapunknak arról, milyen szerencsésen vészelte át a történteket. Épp Japánban dolgozott modellként és kezdett beindulni színészi pályája is, de a pusztító szökőár és főként a nukleáris vészhelyzet miatt ő is azon gondolkodott, hazautazik. Aztán mégis maradt és így nagyot lódult karrierje.


A győri Széchenyi egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán végzett fiatal a napokban azt írta: bízik a japánokban, fejlett technológiájukban. Amit a nehéz helyzetben eddig tapasztalt, megerősítette abban, hogy a szigetország biztonságos hely, felkészült a földrengésekre, nem dőlnek össze a házai, nem pánikolnak lakói. Nem fél a sugárzástól sem, tudomása szerint az Tokióban a nagyvárosokban megszokott szint alatti.


– A modellkedéshez is kellenek színészi képességek és az elmúlt években gyakorlatot szereztem a divat- és reklámfotózásokon. A filmszerepekhez emellett edzett kinézet kell, de persze azért is jutott nekem most több ezekből, mert sok modell hazautazott Japánból – mondta el Dávid, akit Magyarországon is láthattunk modellként a tévében, újságokban. A földrengéskor is egy divatbemutató válogatására készült és már a katasztrófa előtt amerikai matrózt alakított egy japán tévésorozatban, aminek hatására külföldi hírességként meghívták egy televíziós show-műsorba.


A földrengés óta csak gyarapította sikerei, két olyan filmben is szerepet kapott, amit nyáron mutatnak be a japán mozikban. Az egyik címe Andalúzia és Spanyolországban játszódó maffiatörténet. Szerepe szerint Dávid testőr, így egy páncélozott autót kellett szűk utcán vezetnie. A Thermae Romae pedig egy számos díjat elnyert képregény alapján készült. A komédia Luciusról szól, az ókori római fürdők építészéről, aki időutazás révén modern japán fürdőkben köt ki. A magyar fiatal római arisztokratát alakít, aki bemutatja a régi fürdőzési szokásokat.


Egy pedig erdőben azért forgathatott, mert a valós történeten alapuló japán tévédrámában katonát játszott. Szerepei révén Dávid megismerkedhetett a legismertebb japán színészekkel, Tokió legnagyobb stúdióiban, felhőkarcolóiban készültek róla fotók és sztárshow-kra, díjátadókra a vörös szőnyegen vonulhat be, őrjöngő fogadtatásban részesülve.


Japán tartózkodása alatt turistaként „leugrott" Tajvanra, Tajpej városába. Óriási élmény volt számára. 30 fok, párás, fülledt idő, de jó volt egy kicsit elhagynia Tokiót. Amint megérkezett, taxit fogott és első útja a hotelba vezetett, amit már Tokióból lefoglalt.


Azt tudni kell, hogy Tajpejben minden nagyon olcsó, főleg, ha a tokiói árakhoz viszonyítjuk. A taxi a reptérről a szállodáig 120 tajvani dollár volt, ami 767 forint. És ez egy olyan jó 15 perces út volt. Rendkívül meglepődött, mert ez Japánban minimum a tízszerese lett volna. Így a 2 nap alatt, amit ott töltött, csakis kizárólag taxival ment mindenhova. Ugyanis 120 tajvani dollárból gyakorlatilag mindenhova el lehetett menni a varoson belül. A hotelban pedig az is érdekes volt, egy 12 emeletes épületben csak a 12. emeletet foglalta el, a többi normál lakás. A kilátás fantasztikus volt, az ablakból látni lehetett a Taipei 101-t.


Ezért az első útja természetesen oda vezetett. A torony előtt megkért egy külföldit, hogy csináljon pár képet róla és a toronyról; a fiatallal össze is ismerkedett. Mondta, hogy ő is felfelé tart, így együtt mentek fel. Ő egy ír fiú, aki Koreában él és ott angolt tanít. A felmenetel sem volt akármilyen, a világ leggyorsabb liftje visz fel a Taipei 101 89. emeletére. A lift 17 métert tesz meg 1 másodperc. alatt. A liftet egyébkent japánok készítették, nem kínaiak. Dávid úgy érezte, mintha szabályosan kilőtték volna, a fülei is bedugultak.


Mikor felértek, már este volt, így egész Tajpej ki volt világítva, a látvány döbbenetes volt. Az épület 509 méter magas, 2004-ig a legmagasabb épületnek számított a világon, most a 2. legmagasabb. A Burj Dubai megelőzi. Vannak ennél magasabb építmények, de mint épület, ez a 2. legmagasabb. Tornyok vannak magasabbak de az más kategória. A Taipei 101 első öt emelete bevásárlóközpont, a legnagyobb divattervezők üzletei megtalálhatók itt: Gucci, Louis Vuitton, Dolce and Gabbana, Burberry, Bulgary, Chanel, Dior, Emporio Armani, Cartier.


Ezután az egyik leghíresebb éjszakai piacra mentünk, a neve: Shilin night market. Óriási élmény volt, az utcán alig tudtak menni, tömve volt emberrel. Az éjszakai piacok általában már délután 4-kor kinyitnak és egészen éjjel 2-ig nyitva vannak. Rengeteg féle ételt és ruhát árulnak. Jó sokat ettek, az étel is nagyon olcsó, meg lehet úszni 50-100 tajvani dollárból.


A következő hely, ahova ellátogattak, a Ximending volt, amit Taiwan Shibuyajanak vagy Taiwan Harajukujanak is hivnak. Shibuya és Harajuku Tokióban található. A helyek az extrém öltözködésről és a fiatalokról szólnak. Rengeteg klub, bár és extrém ruházati öltözet található Ximendingben. Japánt utánozták le, a hely rendkívül hasonlít a Tokióban található Shibuyara és Harajukura.


Az emberek rendkívül barátságosak, jóindulatúak, ugyanúgy, mint Japánban, csak annyi különbséggel, hogy még sokkal nyitottabbak. Ximendingben a lányok gyönyörűek, mindenkin miniszoknya, magassarkú, extrém smink. Ximendingben a fiúk színes kontaklencsét hordanak, ki vannak sminkelve és rendkívül extrémen öltözködnek. Óriási élmény az utcán sétálni, zene szól, lányok táncolnak, rengeteg fény, óriási kivetítők, extrém öltözetek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pármaiak fizetik a campanile helyreállítását

Olaszország. A parmai dóm harangtornyának helyreállított kupolája lesz a helyiek karácsonyi ajándéka… Tovább olvasom