Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Etióp anyák - Az Omo-folyó völgye

A világjárásnak újra népszerű az a formája, melynek hívei nem turistáknak, hanem utazóknak tartják magukat. Így felfedezhetik maguknak Afrika olyan részeit is, ahova nem szerveznek minden kényelmet biztosító utakat. Olaszországi olvasónk, Sánta Anikó egy ilyen túráról küldött képes beszámolót.

Kis létszámú csoport Dél-Etiópiát járta be dzsippel. A világörökség részének számító Omo-folyó völgyében barangolva, sátorozva, élelmükről maguk gondoskodva több törzshöz ellátogattak az európaiak.

 

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!
Volt olyan törzs, amelyben a gyerekek megcsodálták őket, mert korábban nem láttak fehér embert. Viszont nem ezért, és nem azért festik teljes testüket a helybeliek gyakran fehérre, mert nincs ruhájuk. Ez csak egy elterjedt díszítőelem körükben, ahogy a tálka is, amivel az alsó ajkukat óriásira bővítik. Van, aki úgy tudja, ennek hagyománya azzal van összefüggésben, hogy akik hajdan ilyet viseltek, azokat kevésbé szívesen vitték el rabszolgának, mert a fehérek nagyon csúnyának, elrettentőnek tartják ezt a díszítést. Mindezen kívül Angela Seletti fotói etiópiai fodrászatról, piacról, vízhordásról és anyákról is szavaknál szebben beszélnek.Olvasóink írták

  • 1. Szlavicsek Ágnes 2008. május 06. 17:45
    „Fantasztikus élményben lehetett részük az utazókban, olyan világot láthattak, amit mi csak az ilyen bátor emberek fotóiból és beszámolóiból ismerhetünk meg.
    Gratulálok a cikk szerzőinek, szeretnénk sok hasonló érkedekes utibeszámolót olvasni a lapban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetett civilek

Tovább olvasom