Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

Egy szerzetes New Yorkban

Böjte Csaba testvér és kísérője október 21-én pénteken érkezett New Yorkba és rögtön el is kezdődött feszített tempójú programja. Vasárnap szentmisét adott a híveknek, amin keresztül felejthetetlen élménnyel ajándékozott meg bennünket. Az Istentisztelet hangulata, Csaba testvérre jellemző, magával ragadó, vidám közvetlen, és egyben drámai volt. Igen, drámai, hiszen a nyugati világ számára elképzelhetetlen nyomort, kilátástalanságot tárt elő. De őt hallgatva mégsem az elkeseredettség, a magyar emberre oly jellemző búskomorság lett úrrá rajtunk, hanem a tenni akarás, a segítségnyújtás érzete erősödött lelkünkben. A karzaton ülő, Amerikában élő magyar testvérek is érezték, Déva nem csupán egy gyermekvédelmi központ a hozzátartozó másik 9 otthonnal együtt Erdély szerte, hanem annál sokkalta több. Bátran mondhatom, ez a hely a Magyarság lelkiismerete is. Egy hely, ahol igazi csodák történnek nap, mint nap. A hit az, mi erőt ad nekik, ez a pénzben ki nem fejezhető megfoghatatlan valami.

Ebből a hitből, csodából merítsünk erőt mindnyájan, a Kárpát-medencében élők, és szerte a nagyvilágban boldogulni kívánók.
Csaba testvér New York-i tartózkodása alatt szinte mindvégig melléje szegődött a fiatalok egy kis csoportja. A Hagyaték Őrzői Egyesület tagjai, akik ebédre hívták meg a kedves vendéget, és itt nyílt lehetőség a bemutatkozásra, elmesélni személyes történeteket, hogy is élik meg mindennapjaikat itt idegenben, bemutatva a városban elő több ezer magyar fiatal világlátását, problémáikat. Azontúl szeretnék továbbra is segíteni a dévai gyermekvédelmi központ munkáját a lehetőségeikhez mérten. Hiszen csak a jó Isten a megmondhatója, kiből válik új munkatársa Csaba testvérnek.

Isten óvja Böjte Csabát és Isten óvjon mindnyájunkat!
Pápai Szabolcs
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Albinó szamarak

Tovább olvasom