Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egy magyar Bangkokban

Thaiföld. A thaiföldi árvízi helyzet kapcsán írta meg lapunknak személyes tapasztalatait egy ott tartózkodó magyar férfi.
– Mennyire messzire tartózkodik Bangkoktól? Ahol most van, az biztonságos hely jelenleg az árvízhelyzet szempontjából?
– Bangkokban vagyok és a mi házunk a kevésbé veszélyeztetett zónában van. A családot egy hete letelepítettem egy környező, százhúsz kilométerre lévő tengerparti üdülőhelyre.

– Az ön mindennapjait hogyan érinti az árvíz? Mit tapasztal?
– Nincs üveges ivóvíz a boltokban, mert a vízpalackozók is víz alatt vannak, illetve a meglévő készleteket a hadsereg használja: nyolcvan százalékban a rászorultak részére osztják szét ingyenesen. Az üzletmenet teljesen lelassult, az emberek nem vásárolnak, csak üzemanyagot és élelmiszert.


– Hogy képzeljük el, mennyire nagy bajban vannak az emberek? Egy szál ruhában kell menekülniük vagy menteni tudják holmijaikat?
– Azok az emberek, akik nem készültek fel rendesen az árvízre, mert vagy nem értettek meg a tényleges veszélyt, azok igen. Illetve van egy réteg, aki megértette, de nem volt elegendő pénze vagy bátorsága ahhoz, hogy mozduljon a városból, vagy a házában elég élelmiszert, vizet halmozzon fel.

– Milyen segítséget kapnak? Van hova menniük?
– Ebben nem vagyok biztos. A hírekben az áll, hogy igen.

– Élelmiszerhez jutnak?
– Egyelőre igen.

– Hogy tudnak, próbálnak védekezni ekkora áradás ellen?
– Nem az áradás ellen védekeznek, az a cél, hogy minél előbb átjuttassák a vizet Bangkokon. Lehetőleg úgy, hogy kezelhető maradjon ez az eszméletlen mennyiségű víz. Ebben sajnos a lakosság is akadályozza a hatóságokat, mert több helyi vezető sem engedi a zsilipek kinyitását vagy nyitva tartását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás a külföldi továbbtanulásról

Budapest. Szeretne külföldön továbbtanulni? Több információt megtudhat a lehetőségekről az első… Tovább olvasom