Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Egy egész várost biztosítottak

„Biztonságos város" elnevezésű biztosítást kötött lakosai számára a Parma melletti Noceto városka önkormányzata, díját teljes egészében az önkormányzat fizeti – az egyelőre egyedi példáról ott élő olvasónk, Sánta Anikó írt.

„Az egész városra kötött biztosítás keretében lakatost, asztalost, villany- és vízvezeték szerelőt, üvegest, takarítót, pszichológust és biztonsági őrt is küld a biztosító társaság azokba a lakásokba, ahová betörtek. Az ajtókban, az ablakokban, a lakásban okozott kár kijavításának költségét kétszáz euróig (mintegy ötvenezer forint) téríti a biztosító, évente legfeljebb háromszor. Amennyiben szükséges, a szakemberek megérkezéséig biztonsági őr vigyáz a lakásra, ennek költségét tíz órára szintén a biztosító állja, akárcsak a kívánságra házhoz küldött takarítónő négy órai munkájának költségeit.

A kötvény megkötésekor másra is gondoltak: ha például a zsebtolvaj megkaparintja valakinek a lakáskulcsait, az új zár felszerelését szintén fedezik. Szükség esetén megoldják a károsultak szállodai elhelyezését, ötszáz euróig (mintegy százhuszonötezer forint). Ha a településen valaki kirablása közben olyan sérülést szenved, amely mozgásképtelenné teszi egy időre, háztartási alkalmazott segítségét kérheti két hétig az otthoni teendők ellátására és négy alkalommal a bevásárlást is elvégzik számára a társaság munkatársai. A betörés miatti lelki sokk elviseléséhez nyújt segítséget a pszichológus, az ő négy munkaórája szintén ingyenes a károsultaknak és a biztosító zöld száma éjjel-nappal hívható.

Az állampolgárok körében nagy tetszést aratott a kezdeményezés, pedig a településen szerencsére nem gyakoriak az ilyen bűncselekmények. Néhány, Parma környéki kisvárosban már létezik hasonló szolgáltatás, de csak a hatvanöt éven felüli állampolgárokat biztosították. Noceto az első, ahol az egész lakosságra – több mint 11 ezer emberre – gondolt a városvezetés."

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem az árust, a vevőt ellenőrzik

Tovább olvasom