Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Dupla póló, felemás zokni

A sztárhóbortok diktálta trend praktikus rucikat sétáltatott ki a napsütésbe Kaliforniában, s mivel a csendes-óceáni partvidék hosszú forró nyarának van ideje igazán trendi viseleteket érlelni, érdemes tekintetünket a tengerentúlra vetni.
Ha Kalifornia strandjaira, tengerparti sétányaira gondolunk, a szűk miniszoknyák, sortok, rövid trikók jutnak eszünkbe. Meg az, hogy azokat olyanok is viselik, akik amerikai módra nem is kicsit túlsúlyosak. Ott élő olvasónk szerint nem tévedünk: tényleg tartja magát ez a trend, sőt a kaliforniai hölgyek legfontosabb kelléke, a műmell sem ment még ki a divatból. Bár a világ más részeiben ma már furcsán hat sovány alakon a túlzottan nagyra gömbölyödő kebelméret. A San Diegoban lakó Erika ezt csak „pamelaanderson szindrómának" hívja. Azt is elmondta: kényelmes, többféle alkatnak előnyös ruhák is divatosak idén. Könnyű anyagból készült lenge maxiruhákban, nagy táskákkal, hatalmas napszemüvegben sétálnak a nők, színes flip-flopban, strandpapucsban klattyognak a férfiak.


Az utcai divatban Kaliforniában – ott élő olvasónk, Bandi megfigyelése szerint – nem annyira a kifutók mestereinek hatása érvényesül, inkább egy-egy befutott énekes, színész hóbortja. „Mivel éghajlatunk enyhe egész éven át, itt tovább tart egy-egy öltözködési mód. A fiatal lányoknál még tart a dupla póló viselete. Az alsó rendszerint fehér és a csípőt is takarja, fölötte a színes derékig ér. Csinos és kellemes viselet is, hozzá gyakran nagy tarisznyákat hordanak a lányok, amibe strandfelszerelésük is belefér." Az viszont bár praktikus a rendetleneknek, mégis érthetetlen, miért trendi a felemás zokni.

Bandi kimondottan örül, hogy Kaliforniában már eltűntek az utcákról a fiúk térdig érő ülepű nadrágjai. A kopasz fej a nyugati parton még mindig divat, de ennél csak hajasabb lehet a következő trend. Nőknél nem menő már a hasmutogatás, ami sokszor a tartalék úszógumi kivillantását jelentette.

Szörnypólók

A pólóviselet nyáron szinte kikerülhetetlen, így minden szezonban megmarad az aktuális trend alapdarabjának, de mindig más rajta az aktuálisan menő minta, kép. Most a tengerentúlon, a nyugati parton a pólókon a szörnyek a trendvezetők.

Szörnyülködést kiváltó rajzok

Egyre elterjedtebbek a testre kerülő rajzok, sokszor szörnyülködést kiváltó mennyiségben, nagy bőrfelületen jelennek meg egy-egy emberen. Olvasónk szerint a tetoválásra a rossz gazdasági helyzetben is jut pénzük az amerikaiaknak. Az szintén hihetetlennek tűnik – de Bandi beszámolója állítja –, hogy Európából is Kaliforniába utaznak a fiatalok testüket festetni, mert a tévében az ottani módszereket látják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélekápolás válság idején – válaszok teljes változata

A Külföldi olvasóinknak küldött körkérdés apropója, hogy nálunk a válság miatt sokan olyan helyzetbe… Tovább olvasom