Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Bűvésztől tanulnak a rendőrök

Három és fél millió forintnyi összeget költött egy észak-olaszországi tartomány arra, hogy csendőreit bűvész tanítsa a zsebtolvajlásra. Minél jobban ismerik, annál inkább felismerik ezeket a technikákat – írta Parmaban élő olvasónk, Sánta Anikó.
„Hivatásos bűvész oktatta az észak-olaszországi Piemonte rendőreit azon a tanfolyamon, amelyet az utcai bűnözés visszaszorítása érdekében szerveztek. A négynapos pickpocketing (zsebtolvajlás) kurzuson kilencven rendőr és csendőr vett részt a tartomány minden részéből azért, hogy megismerje a zsebtolvajok technikáját. Így könnyebben felismerhetik a bűnözőket és remélhetőleg csökken a lopások száma, javul a közbiztonság. Ezért a tanfolyam árát, a tizennégyezer eurót (mintegy három és fél millió forint) a tartomány fedezte.

A képzéseken az ismert torinói illuzionista, Alexander a gyakorlatban is bemutatta a zsebesek, a borseggiatorék leggyakrabban alkalmazott módszereit. Legtöbbször meglökik a kiszemelt áldozatot, úgy, mintha az csak véletlenül történt volna, de közben elemelik pénztárcáját, értékeit. A másik elterjedt módszer, amikor bepiszkítják, bevizezik az illető ruháját és sűrű bocsánatkérések közepette lopják meg.

A mágus már Párizsban is oktatta a rendőröket, s szerinte a kurzust követően háromszor annyi zsebtolvajt fogtak el a francia fővárosban. Legközelebb a madridi rendőröknek ad hasznos gyakorlati tanácsokat az olasz illuzionista, aki tizenhárom éve tanulmányozza a pickpocketinget, mindenhová viszi magával kameráját, hogy rögzítse a bűncselekményeket és elemezze az elkövetés technikáját. Az ötletet egy Los Angeles-i bűvésztől kapta, aki turistákat is képes megtréfálni azért, hogy felhívja a rájuk leselkedő veszélyekre a figyelmet. Alexander szerint védekezni úgy lehet, hogy nagy tömegben a férfiak nem a hátsó zsebükbe, a hölgyek pedig nem a táskájukba teszik pénztárcájukat."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szórakozás ára - szerkesztetlen változat

Tovább olvasom