Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Az olimpiáról számokban

Számadatokat soroló beszámolót küldött a torinói téli olimpiára készülő Olaszországból, ott élő olvasónk, Anikó. „A 2006-os téli olimpia számokban: a rendezvények 17 napig tartanak, a sportolók 15 sportágban mérik össze erejüket. A ver senyeket 7 helyszínen bonyolítják le: Torino, Bardonecchia, Cesa na, Pinerolo, Pragelato, Sauze d'Oulx és Sestriere várja az olimpi konokat, a nézőket. Három olimpiai falu van: egy-egy Torinoban, Bardonecchia-ban és Sestriere-ben.

84 olimpiai bajnokot avatnak majd és 87 nemzeti olimpiai bizottság képviselteti magát. 2500 versenyző, velük 2500 szakvezető, edző, kísérő érkezik a játékokra. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB és a nemzeti olimpiai bizottságok küldötteinek száma 2300. 650 versenybíró, 10 ezer új ságíró lesz jelen, s a szervezők 1 millió nézőt várnak.

A téli olimpia és paralimpia 177 eseményére összesen több mint 1 millió jegyet bocsátanak ki. Az idén is a legnagyobb érdeklődés a nyitó- és záróünnepség, a műkorcsolyagála, a férfi jégkorong dön tő, és a férfi óriás lesiklás iránt van. A szervezők szerint a jegyek 46 százaléka 50 euroba (mintegy 12500 forint), vagy annál kevesebbe kerül, egyharmada 50-100 euro (12-25 ezer forint), s a belépők 21 százalékának ára meghaladja a 100 eurot. Szinte minden sportág ban a legtöbb jegyet olaszok rendelték, kivéve a gyorskorcsolyát, ahol a holland szurkolók lesznek többségben, míg a biathlon ver senyekre a legtöbb néző Norvégiából és Németországból érkezik. Az amerikai sportrajongók a short track, a szánkó és a curling küz delmekre váltottak inkább jegyet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlvilágosítottuk világunkat

Az energiapazarlás és a csillagászati kutatások miatt világszerte egyre több helyen szabályozzák a… Tovább olvasom