Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Az olaszok is nyitnának

Olaszország is meg akarja nyitni munkaerőpiacát az unió új tagjai számára. Parmában élő olvasónk, Anikó szerint ez nem bolygatta fel az ottani közvéleményt, az olaszok csak azokat tartják nemkívánatosnak, akik bűnözésből tartják fenn magukat.

Róma a minap bejelentette szándékát, miszerint megszünteti a nyolc közép- és kelet-európai EU-tagországra vonatkozó munkaerő-piaci korlátozásokat, így Olaszország is teljesen szabaddá tenné munkaerőpiacát a magyarok számára is – olvasható a hazai híradásokban. Olaszországban viszont a lapok az unión kívülről érkező munkavállalókkal foglalkoznak. „Itt az volt a hír, hogy 350 ezer nem EU-munkavállalót legalizálnak. A korábbi, 170 ezres keret meghirdetésekor ugyanis 520 ezren adták be kérelmüket, gyakorlatilag róluk van szó. Tehát olyan munkavállalókról, akik már itt tartózkodnak, esetleg feketén dolgoznak.

Az újságokban nem találtam cikket az új tagállamokra vonatkozó változásokról. Itt általában úgy gondolják, hogy azok a külföldiek, akik tisztességesen dolgoznak, becsületes munkával keresik a kenyerüket, betartják az itteni törvényeket, adót fizetnek, nyugodtan jöhetnek. Annál is inkább, mert sok esetben olyan munkakörökről van szó, amelyeket olaszok nem szívesen vállalnak el. Például nehéz fizikai munka, mezőgazdasági betakarítás, vagy nők esetében a bentlakásos betegápolás. Azokat a külföldieket viszont, akik bűnözésből tartják fenn magukat – sajnos, nagyon sok ilyen eset kerül napvilágra –, kábítószer-árusításból, a prostituáltak futtatásából, lakásbetörésekből, rablásból szereznek pénzt, természetesen nemkívánatosnak minősítik az olaszok" – írta Anikó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időseknek hűsölésképp ajánlják a bevásárlást

Tovább olvasom