Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Az igazi olasz, habos...cappuccino

„Az igazi olasz cappuccino" elnevezést ezentúl csak az itáliai hagyományok szerint elkészített habos, tejeskávészerű ital viselheti. Ez a minősítés csak akkor illeti meg a cappuccinot a kávéfajtákkal foglalkozó olasz szakmai szervezet szabványa szerint, ha a 25 milliliternyi presszókávéra 125 milliliter friss tejből készült habot öntenek, s ezt egy 150-160 milliliteres csészében szolgálják fel.

A krémszerű habot hideg, 3-5 Celsius-fokos tej körülbelül 55 Celsius-fokra történő felgőzölésével nyerik. Az Olaszországban általában csak reggel fogyasztott finomság tetejére sok vendég kakaót is kér. S, hogy mennyire élő a hagyomány, miszerint csak reggelihez isszák az olaszok a capuccinót és legfeljebb a délelőtti órákban, ha valaki ebédhez vagy délután kér ilyen italt, kissé furcsán néznek rá és rögtön tudják, hogy külföldi, turista. Pedig máskor is jólesik, én is szoktam ebédhez fogyasztani ezt a finomságot."
Anikó (Olaszország)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adók Amerikától Ausztráliáig

Több jövőre várható zsebbevágó változás izgatja napjainkban a Magyarországon élőket. Tovább olvasom