Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Anti Antifitness lenne Győr?

Elmarad az Anti Fitness Club szombat esti, Megyeháza téri koncertje. Internetes híresztelések szerint az ok az, hogy a városvezetés botrányosnak tartja a fiúkat.
Most akkor mi a botrányos, az AFC kinézete vagy ahogy felkérésüket visszamondták? A város szerint egyik se. Hivatalos közleményükből kiderül: csak most, a Céhek Fesztiválja keretében nem tudják felléptetni őket.

Mióta ismertté vált az Anti Fitness Club, először koncertezett volna Győrben. Mivel mikor tavaly az Árkád egy üzletében dedikáltak, „őrület volt", seregnyien rohanták meg őket, tudni lehetett, hogy a szombat esti, Megyeháza téri fellépésre sok tini készült, szinte másról se tudott beszélni napok óta...

Szabó Zé, a zenekar producere megerősítette azt, ami internetes közösségi portálokra felkerült: a felkérés (szóbeli+írásbeli) visszamondásakor az önkormányzat arra hivatkozott, botrányos a zenekar. A producernek ez a Hair című filmet juttatta eszébe, amiben haragudtak a hosszú hajú fiatalokra. Mégis meggyőződése: a város vezetői, lakói nyitottak, haladó, modern gondolkodásúak.

A városvezetés is tudja: „Felröppentek azok a hírek, hogy Győr városvezetése nem engedi az Anti Fitness Club nevű zenekart a városba." Ezt azonban a rendezvényt, a Céhek Fesztiválját szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatójaként Keglovich Ferencné cáfolta.
A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint nincs szó arról, hogy Győr vezetése nem engedi az Anti Fitness Clubot a városba. „Az ok, hogy e fesztivál keretében nem tud fellépni az együttes, csupán annyi, hogy a programsorozat Európai Uniós pályázat kulturális kommunikációjának része. A pályázati vállalások kötelezettségeket rónak a kedvezményezettekre, amelyeknek meg kell felelni. Ezt a szempontot, mint szervezők nem vettük figyelembe. A projektgazda nem tudná a kötelezően vállalt rendezvénysorozat részeként ezt a fellépést a pályázatban meghatározott stílusirányzatba beilleszteni."

A szerkesztőségünkhöz forduló rajongók leginkább arra kíváncsiak, jönnek-e, jöhetnek-e ezek után valamikor a fiúk Győrbe. Annyit elárulunk: reménykedhetnek.

Nagyon várták a csapatot, mert Győrben még nem koncertezett. Az AFC producere, Szabó Zoltán elmondta: a rajongók tavalyi tolongásából, ezresével küldött leveleiből tudják, régóta szeretnék itt élőben hallani, látni őket.

– „De jó! Most végre alkalom nyílik erre!" – gondoltam, amikor pár hete érdeklődtek – idézte fel a producer. Belátja: formabontó a zenészek megjelenése, de divatos trendet képviselnek, ami elterjedt a fiatalok közt. Ezt tudhatták a megrendelők, hiszen az AFC az egyik legnépszerűbb hazai tinizenekar, gyakran látható a tévében. „Igaz, nem minden rétegnek tetszenek, de intelligens srácok, sose okoztak közbotrányt. Az egyik zenész, Szabó Péter ikrényi származású, programozónak készült."

– Azt megérteném, hogy nem tetszik az AFC az önkormányzatnak, ez ízlés kérdése, szíve joga. Lehet, hogy nem fér bele imidzsébe a csapat, de akkor nem kellett volna felkérni, meghívni. Így az eset nagyon furcsa – szögezte le Szabó. De nem haragszanak és nem akarnak vitázni. Szívesen jönnének Győrbe. A városvezetés – amely tudott az internetes híresztelésről – lapunkkal közölt ígérete szerint, mivel nagy igény van rá, később meg is hívják a zenekart.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. IV.Béla 2009. szeptember 20. 02:03
  „CsPeti! Tehát nincs kifogásod azellen, hogy buzik énekelnek Silence által az imént beírt szövegeket Rajongó 13 éves lányának. Megáll az eszem, komolyan mondom. Felelesősségtudat magasfokon.”
 • 24. CsPeti 2009. szeptember 19. 21:21
  „IV.Béla, azért jó nekünk, mert nem ettől lesz rossz nekünk. Ennyi.
  A zenéjükről nem érdemes vitatkozni, a kinézetükről pedig nevetséges. Depesh Mode is csinált egyfajta divatot, a Cure is. Ha jól rémlik, valami hasonlót. Aztán eljött a világvége?! A fiataloknak tetszik, az, hogy nekem nem, az nem fontos. De minek kitiltani őket?! Szegény Keglovichné meg kereshetett egy indokot, hogy miért is nem jöhetnek.”
 • 23. AstarothZ 2009. szeptember 19. 11:22
  „HeHehehe... Fiúk...?! ...hát, szerintem az eléggé kétesélyes :-)”
 • 22. mecsoka 2009. szeptember 19. 10:21
  „#21 És erre még képes szülő elfurikázni a gyerekét, nehogy sanyarú gyerekkora legyen??? Nah, ezért tart ott a mai társadalom ahol... Hányinger”
 • 21. Silence 2009. szeptember 19. 08:50
  „Azt nem értem, hogy miért van ez a kényszeres magyarázkodás ha valakit nem akarnak beengedni a városba?
  Nem jöhettek és kész. Miért kell félni kimondani, hogy nem kérünk a deviánsokból?
  Mondjuk melyik számukat kéne Győr főterén lejátszani?? Tisztelt újságíró (moderálva....) és városvezetés ellenes Kisalföld, engedjék meg, hogy megosszam a közvéleménnyel ennek a zenekarnak az egyik csodaszép szerzeményének dalszövegét.

  Ronda lány

  "Hopp hopp hopp hopp!

  Hopp bakker jáááj, bealudt a g..i!!!

  Jááj!!
  Szép volt a reggel,
  Csak te voltál ronda!
  Ahogy kiszállt a fejemből a vodka!
  Hirtelen lehullt rólad minden báj!
  Nem ismerlek bébi tűnj el innen már!

  Refr.:
  Téged még egy cápa sem tudna felfalni,
  Hogy tudtak a szüleid ennyire el....?!
  Téged még egy cápa sem tudna felfalni,
  hogy tudtak a szüleid ennyire el....?!

  hoi! hoi! hoi! hoi!
  hoi! hoi! hoi! hoi!

  Melletted a Jeti egy topmodell,
  Mért nem tűnsz már a .... el?!
  Rád mocskos ribanc csak hízelgő
  Tőled kipusztul az őserdő!

  Refr.:
  Téged még egy cápa sem tudna felfalni,
  Hogy tudtak a szüleid ennyire el....?!
  Téged még egy cápa sem tudna felfalni,
  hogy tudtak a szüleid ennyire el....?!

  Hoi! Hoi! Hoi! Hoi!
  Hoi! Hoi! Hoi! Hoi!

  Hoi! Hoi! Hoi Hoi!"”
 • 20. okostojas007 2009. szeptember 19. 08:01
  „ez itt a reklám helye ..
  mai értelemben már az is siker ha valakit kitiltanak egy városból ..
  eddig gőzöm sem volt kik ezek az " ellen zsírtalanítók "
  ( most sem )”
 • 19. IV.Béla 2009. szeptember 19. 02:31
  „CsPeti! Látom árnyékbokszolásban már profi vagy, kár, hogy ezeket az antifitnessékhez nem megy a hozzászólás. Szívesen várom a véleményedet, hogy miért is jó nekünk, hogy ők ide jönnének.”
 • 18. Sahin 2009. szeptember 18. 23:55
  „"...hogy a tinik nem igazán a zenéjükre gerjednek..."

  Ebben mondjuk van igazság, de szerintem ez régebben se volt másképp a "kislányok" körében; az más kérdés, hogy úgy néznek ki, mint akiknél a genetika csődöt mondott volna, de úgy érzem tudnál te olyat mutatni a 70-es 80-as évekből is, akik nem éppen a társadalmi normáknak megfelelően viselkedők/kinézőek voltak, mégis sikeresek voltak. (Bár ezen a ponton elbizonytalanodtam az érvelés során, hisz azért ezt az Antifitnessgurut sikeresnek mondani butaság).”
 • 17. Túrabakancs 2009. szeptember 18. 23:24
  „Aki esetleg látta a napokban a Viva TV-n futó Szexi vagy nem című
  műsort az tudja, hogy az AFC énekese inkább hasonlít egy pszichiátriai
  beteghez, mint egy emberi lényhez. Ráadásul a pontozásnál /mert zsűritag a szerencsétlen/ csak a 9-es pontszámot ismeri, indokolni
  egyáltalán nem tud. A stílusa és a megnyilatkozásai egyértelműen
  egy ferde hajlamú emberke benyomását kelti, ilyeneket tényleg nem Győr főterén kellene mutogatni. Az a baj, hogy a tinik nem igazán a zenéjükre gerjednek, hanem ezekre a génselejt véglényekre. Beteg ez az ország esküszöm!”
 • 16. lacim6 2009. szeptember 18. 22:29
  „Eddig nem tudtam mi ez de utána néztem a youtube-on. Hát ez egy undorító szar, még jó hogy ezeket nem engedik fellépni az tuti hogy egyik sem a lányokat szereti.”
 • 15. Amorphis 2009. szeptember 18. 22:23
  „Ezektől az Antiktól okádni lehet csak!! Még jó , hogy nem jönnek! Vonuljanak a buzikkal, oda valók!!”
 • 14. CsPeti 2009. szeptember 18. 22:09
  „Kikelet_, azok csaptak az asztalra, akik rendszeresen ideszervezik patakyattilát? Groteszk....
  IV. Béla, olvastam rólad! Te álltál a Budai Ifjúsági Park bejáratánál a 70-es évek elején és kergetted el a nem zakóban és nyakkendőben megjelenő gyerekeket? A mostani fiatalok szüleit?! Te még élsz!? Minek?!
  Győr marad az a pitiáner város aki volt a 80-as években. Emlékszel? Kitiltottátok a Ricsét, a Rollsot, meg még jó ég tudja, kiket! ÉS MÉG MINDIG ITT VAGYTOK!”
 • 13. RickCartman 2009. szeptember 18. 19:45
  „10.Rajongo (anyuka),önre is ráférne egy kis nevelés,ha más városokban szeretettel fogadják kisgyermeke kedvenc zenekarát, vigye el őt oda, biztosan jut rá bőven pénze,hadd legyen annak a gyermeknek boldog, édes gyermekkora,ne nélkülözzön semmit,és ne legyen oly csalódott, szomorú, és kevés igényű, mint ön lett így vénecske korára:-))”
 • 12. Sahin 2009. szeptember 18. 18:18
  „Azt aláírom, hogy van, akinek nem tetszik ez a zene, de az, hogy meg is köszönik egyesek, illetve virtuális tapssal és bólogatással nyugtázzák más szórakozásának degradálását, hát apám, valahol a Lenin-korszakban maradhattak agyilag...”
 • 11. kikelet_ 2009. szeptember 18. 18:07
  „Végre valaki asztalra csapott az igénytelen jellemrontó zenék ellen, már ez is baj?”
 • 10. Rajongó 2009. szeptember 18. 17:35
  „Én csak egy 13 éves lány anyukája vagyok, akinek gyermeke szereti az Anti Fitness Clubot, és most aztán hallgathatom, hogy......
  Érdekes módon más városokban mindig nagy szeretettel fogadják Őket, ugyanis mi képesek vagyunk elvinni több száz km-re gyermekünket, hogy láthassa, hallhassa Őket!!!
  Ennyire nem képes Győr, hogy a tiniknek örömöt szerezzen???

  Tisztelettel egy szomorú anyuka és csalódott lánya, no és a többi haverok!!

  ui: igazán szervezhetnének egy koncertet akkor fájdalomként, persze nem 3-4 ezer ft-os jegyárral!!!!!!!!!!”
 • 9. IV.Béla 2009. szeptember 18. 16:54
  „Hát igen, a felelősségérzetet, meg az intelligenciát nem az évekkel együtt adják.
  Bele kéne gondolni egy kicsit abba, hogy mekkora társadalomformáló szerepe van egy-egy zenekarnak (bővebben a Viva TV-nek), és mi a célközönségük. Ez az AFC-nek nevezett valami leginkább azokat célozza meg, akik a legbefolyásolhatóbbak. Nézzétek csak meg, hogy milyen tinik mászkálnak ma az utcán, meg hogyan viselkednek: a lányok úgy öltözködnek, hogy még én is csorgatom a nyálam (a kurva ne ordítson, ha meg akarják dugni, valahol meg minden ember pedofil :) ) A fiúk közül meg abban is gondban vagyok, hogy ő most valóban fiú-e vagy ha az, akkor búza-e vagy csak ezt a divatnak nevezett förmedvényt követi-e.
  Anti Fitness Club - név alapján arra ösztöntzik a fiatalokat, hogy ne sportoljanak? Pisztoly-tetoválás? Cimpatágítós fülbevaló? Ezeket mind utánozzák a fiatalok. Aki szülő, az azt hiszem, hogy inkább óvni akarja a gyermekét az ilyentől, és nem helyet követelni neki.

  Igenis, ilyen zenekar nem való ide! Köszönöm, városvezetés!”
 • 8. mecsoka 2009. szeptember 18. 16:45
  „Egy ilyen "zene"kar nem való a Megyeháza térre. Túlságosan megosztja a lakosokat, minek szenvedjen az a sok ember? Tartsák valami zárt helyen, ahol csak az hallja, aki akarja!”
 • 7. gammapiscium 2009. szeptember 18. 15:51
  „Hihetelen, milyen pitiáner ürügyekkel akadályozza meg egy-két ember sokak szórakozását. Én sem szeretem a zenéjüket. Az meg nem érdekel, hogy néznek ki; viszont sokan vannak, akik szeretik őket.
  Hiba az önkormányzat részéről, hogy valakit kinézete alapján kirekesztenek. Ezek után mi jön? Vallás, származás stb. alapján szerint fogják megválogatni, kik léphetnek fel?
  Undorító, felháborító, totálisan intoleráns, kirekesztő magatartás.”
 • 6. gall 2009. szeptember 18. 15:25
  „4#...szerintem is buzikinézatűek.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla póló, felemás zokni

A sztárhóbortok diktálta trend praktikus rucikat sétáltatott ki a napsütésbe Kaliforniában, s mivel… Tovább olvasom