Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Adóvevő a gipsz alatt

Parma - A tankönyveket az interneten tennék ingyen hozzáférhetővé az olasz fogyasztóvédők, a továbbtanulást tervező talján diákok pedig a felvételi teszt és a létszámkeret eltörlését sürgetik.
Olaszországban majd csak szeptember közepén kezdődik a suli, de minden nap téma a sajtóban, hogy milyen drágák a tankönyvek. Ezzel kapcsolatos az egyik országos fogyasztóvédő szervezet kezdeményezése. Kérik a kiadókat, a diákokat, a tanárokat, hogy küldjék el címükre a beszkennelt tankönyveket, munkafüzeteket, jegyzeteket, azokat felteszik honlapjukra, ahonnan mindenki ingyenesen letöltheti majd. Ez a felhívás a héten hangzott el, a weboldalon még nincs tankönyv. Szerzői jogi vonatkozásai lehetnek a kezdeményezésnek, de állítólag már most több ezren kattintottak az oldalra, keresték a könyveket. A kiadók valószínűleg nem túlságosan lelkesednek az ötletért, de a diákok, a családok biztosan.

Szintén a jelenlegi rendszer iránti változtatási igényt emelte a figyelem fókuszába az az „élelmes" fiatalember, aki a többiekkel együtt, akik a pármai fogorvosi karra jelentkeztek, a napokban töltötte ki a felvételi tesztet. Kiderült, hogy bal karja nem azért volt begipszelve, mert eltörött, hanem mert egy adó-vevő készüléket rejtett el benne, azon keresztül konzultált kinti segítőjével. A vállára vetett pulóver eltakarta a kábelt, a paróka pedig a fülhallgatót. Végül is azért bukott le, mert kissé hangosan suttogott, így akár 6 hónap börtönbüntetést is kaphat. A pármai fogorvosi karra egyébként 18 hallgatót vesznek fel a 350 jelentkező közül.

A csalással próbálkozó diákot társai elítélik, ugyanakkor a felvételi teszt, a felvehető létszám meghatározásának eltörlését sürgetik. Szerintük ne 80 kérdés alapján, 2 óra alatt dőljön el a fiatalok jövője, hanem egyetemi tanulmányaik, vizsgáik alapján minősítsék őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyzetjelentés a hurrikánzónából

Egyesült Államok - Az amerikai hurrikánszezon korántsem ért véget azzal, hogy Gustav átvonult New… Tovább olvasom