Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

A tűzvihar receptje - elszabadult a pokol Kaliforniában

Bandi, Kaliforniából

„Dél-Kaliforniának 7 megyéjében a tomboló szélvihar közepette 14 helyen ég a környék. Az október általában szeles, száraz, de ebben az évben meg az eddig nem tapasztaltnál is nagyobb a szárazság. Ehhez jön még az orkánszerű szél, ami a tragédiát fokozza. Mar harmadik napja, hogy több mint 100 kilométeres erősségű szel fuj, a nappali hőmérséklet 40 Celsius-fokos, a levegő páratartalma napközben 4-6 százalékos – ez a recept a tűzviharokra.

Tőlünk nem messze, itt font a hegyek között a legtöbb települést kiürítették, a tűz, a füst miatt több helyen az oltás lehetetlenné vált. Az apróbb települések a tűz áldozatává váltak, mindent elvesztettek az ott lakok. A tengertől a hegyekig óriási terület ég, a tűzoltóink nem győzik az oltást. A más államokból pedig időbe kerül, hogy tűzoltók érkezzenek támogatásul, addig is ég minden. Eddig több mint 300.000-en hagyták el otthonaikat, mivel kötelező a kiürítés. Nem csak magánszemélyeknek kell menniük, üzemeket, vásárlóközpontokat, a börtönt, de meg egy nagy légibázist is ki kellet üríteni. A leégett lakóházak száma idáig 660 korul van, több helyen a füst, a tűz miatt a károkat meg nem tudtak felbecsülni.
A 14 helyen égő tűzvihar idáig 400 négyzetmérföldet emésztett fel. Sajnos a tüzek egy része gyújtogatás eredménye, az előzetes vizsgálatok szerint. A kiürített részekre a rendőrség vigyáz. Mivel ezek a területek óriásiak, tegnap a katonaságot is idevezényelték, a rend, a biztonság segítésére. Sajnos itt is vannak akik más tragédiáját kihasználják, betörnek, rabolnak, fosztogatnak.

A tűz nem tesz kivételt, a szegényeknek, a híres sztároknak is menekülniük kell, mert minden ég, elszabadult a pokol. Most a további kilátások sem kedvezőek, a hőség, a szélvihar tovább fog tartani, talán pár nap múlva csendesedik le a helyzet, addig meg fokozódhat a tragédia."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pavarotti milliárdjai

Észak-Olaszország - Méltatás után osztozkodás – így foglalható össze a neves olasz énekes, a… Tovább olvasom