Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A svájci fegyverviselésről

Svájc. A fegyverviselést Svájcban is évek óta vitatják és éppen a minap a Svájci Kormány megerősítette, hogy meg akar maradni az eddigi gyakorlat mellett. Ott élő olvasónk, Stefán friss beszámolója.
Az eddigi gyakorlat szerint katonaköteles korban (Milizsysztem 19 - max. 50 év között) minden katona odahaza tarja személyes szolgálati fegyverét, lőszerét, egyenruháját. Az szolgálati elbocsátás után a pisztoly, a tőr vagy a puska a volt katona tulajdonába mehet át. A rohamfegyverek őrzésére keresnek egy alternatív megoldást, például a hivatalos fegyverraktárokban.


Bizonyos feltételek vannak és lesznek is, például a veszélyesnek minősülő emberek a fegyvertartási jogokkal nem rendelkezhetnek. A katonai fegyvereken kívül engedéllyel más fegyvereket is lehet odahaza tartani, nem csak vadászathoz, de sportoláshoz vagy önvédelemre is, amelyeknek aztán a nyilvános helyen való hordása külön engedély lehet.

Az úgynevezett Waffengesetz (Fegyver Törvény) rendezi a fegyverviselést – tartást –, kereskedést, stb. A Svájci Fegyvertörvény a világ egyik legliberálisabb fegyvertörvénye. Eddig nincs arra ok, ha nem politikai, hogy ezen lényegében változtatni kelljen. A piros-zöld politikai erők tegnap adták le 107.000 aláírással kérelmüket, hogy ezzel kapcsolatban népszavazás legyen (Refrendum).

(A témáról bővebb összeállítás: www.kulfoldrol.kisalfold.hu.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válság és a közbiztonság – teljes változat

Hazánkban és megyénkben is megszaporodott a bankrablások, az üzletek nappali kirablásai. A… Tovább olvasom