Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

A láng új őrzője az olimpiai kandeláber

Akkora, mint egy húszemeletes ház A február 10-én kezdődő torinói téli olimpia előkészületeiről a Külföldi olvasóink jelentik rovatnak Anikó írt, Olaszországból.

„Akárcsak az olimpiai fáklyát, a kandelábert is az olasz desig ner, Pininfarina tervezte. Az energikusan égbeszökő öt méltó ságteljes oszlop az olimpiai eszmét jelképezi. Magasságuk 57 méteres, ezzel az alkotás kivívta magának az olimpiatörténet leg magasabb kandelábere címet. Akkora, akárcsak egy 20 emeletes ház. Három részből állították össze, 31, 15 és 11 méteres csö vekből.

Mivel a torinói olimpiai stadion magassága 26 méter, jól látható az egész városból. A kandeláber összeszerelése már befe jeződött, s készen áll arra, hogy fogadja, s a játékok idején őrizze az olimpiai lángot. Az oszlopok átmérője 60 centiméteres, s együttesen egy 3 méter átmérőjű körben helyezkednek el. A szerkezet tengelyében egy hatodik csövet helyeznek el, amely a felső 3 méteren kiszélesedik, itt helyezik el a szükséges szerke zeteket, hogy az olimpia idején egy 4 méteres láng loboghasson. A folyamatos lángolást földgáz biztosítja majd. Az építmény fel ső részén az öt oszlop körbefonja a középső csövet."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlvilágosítottuk világunkat

Az energiapazarlás és a csillagászati kutatások miatt világszerte egyre több helyen szabályozzák a… Tovább olvasom