Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Zdravko: a szerb hadsereg nem avatkozik be Koszovóban

A szerb vezérkari főnök ismét kizárta annak lehetőségét, hogy a hadsereg beavatkozzon Koszovóban. Egy tévéműsorban szerepelve Zdravko Ponos kijelentette, hogy ez katonailag lehetséges, de nem reális opció.
A katonai vezető szerint Szerbia jelenleg katonailag nincs veszélyeztetve, és a kormány intézkedései a legmegfelelőbb válaszok Koszovó lépéseire. "Az utóbbi időkben voltak olyan felvetések, hogy a hadseregnek interveniálni kellene. Ez katonailag lehetséges, ám nem reális" - mondta Ponos. "Elsöpörheti-e a szerb hadsereg a koszovói biztonsági struktúrákat? El. De ezt a kérdést egyetlen komoly politikus sem vetette fel" - tette hozzá a fiatal vezérkari főnök.

Ponos hangoztatta, hogy a KFOR a szerb hadsereg partnere Koszovóban. Szerinte addig, amíg a NATO-erők a Biztonsági Tanács 1244. számú határozatával összhangban a békét védelmezik, és polgárok biztonságáról gondoskodnak, addig a szerb hadsereg együttműködik velük. Belgrád egyébként a leghatározottabban ellenzi az EU misszió Koszovóba küldését.

Ha péntek éjfélig senki sem tesz ellenvetést a tagországok közül, akkor már holnap megkezdik a a rendőrökből, jogászokból, bírákból, államigazgatási szakértőkből álló mintegy 2200 fős egység összeállítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pánik Libanonban a földrengés után

Földrengés rázta meg péntek délelőtt Libanon déli részét, Izraelt és a Gáza övezetet. A földmozgás… Tovább olvasom