Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

XVI. Benedek utolsó audienciája élőben

Élőben közvetíti a visszavonuló XVI. Benedek pápa utolsó audienciáját a római Szent Péter térről szerda délelőtt a Duna.

Élőben közvetíti a visszavonuló XVI. Benedek pápa utolsó audienciáját a római Szent Péter térről szerda délelőtt a Duna - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel.
Mint írták, a kilencven perces műsort a Duna World szerda délután megismétli. Az adásban közreműködik Mucsányi János szerkesztő-műsorvezető és Török Csaba püspökkari televízió-referens, a műsor szakértője.

Közleményükben utaltak arra, hogy Rómában - leginkább a pápa távozása miatt - nagy várakozás előzi meg az eseményt, amelynek menete követi az eddigi gyakorlatot. A katolikus egyházfő az úgynevezett pápamobilon érkezik a Szent Péter térre, a speciális járművel körbejárja a híveket, elfoglalja helyét a szabadtéri oltár előtt, és ezt követi a katekézis.

Szent Péter utódja negyedórás olasz nyelvű tanítását általában egy szentírási szakaszhoz vagy egy hittani témához köti. A beszéd rövid összefoglalóját a térre sereglett hívek különböző világnyelveken hallgathatják meg, ezután pedig a pápa köszönti a jelenlévő csoportokat - tették hozzá.

Az audiencia során a zarándokok közösen imádkozzák el latinul a Miatyánkat, fogadják a pápai áldást, majd néhány jelenlévő személyesen is a pápához járulhat.

Az MTVA sajtóirodája közli Németh László olaszországi magyar főlelkész, a Szent István Ház igazgatója tájékoztatását, amely szerint "évente mintegy hétezer zarándok érkezik a római Szent István zarándokházba. A február 24-ei, utolsó Úrangyala imádsághoz hasonlóan a szerdai eseményt is nagy érdeklődés övezi; a Vatikán főterén rendezett szertartáson minden bizonnyal szép számmal vesznek részt honfitársaink is."

XVI. Benedek pápa február 11-én három, májusban esedékes szentté avatás ügyében összehívott konzisztórium során jelentette be lemondását, amely február 28-án este 8 órakor lép hatályba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pápaválasztás - XVI. Benedek titkosította a Vatileaks-dossziét

A Vatileaks-jelentés a Vatikánon belüli szexuális botrányokról szól az egyik olasz napilap szerint. Tovább olvasom