Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

XVI. Benedek: az emberiség nem az evolúció véletlen terméke

Az emberiség nem az evolúció véletlen terméke - jelentette ki XVI. Benedek pápa nagyszombat este, húsvét vigíliáján a Szent Péter székesegyházban.

A katolikus egyházfő a húsvéti virrasztás alkalmával mondott szentbeszédében felidézte a bibliai teremtéstörténetet, s hozzátette: helytelen lenne azt gondolni, hogy valamikor a világűr egy apró szegletében véletlenül létrejött valamiféle élőlény, amely képes volt a gondolkodásra, és megpróbál ésszerűséget találni a teremtésben, vagy ésszerűséget vinni belé. "Ha az ember az evolúció véletlen terméke lenne valahol a világűr peremén, akkor az életének nem lenne értelme" - hangoztatta többek között a pápa, kiemelve, hogy a "teremtő, isteni ok" jelen volt az élet eredeténél.

A húsvéti virrasztás félhományban kezdődött, jelképezve Krisztus koporsójának sötétségét a feltámadása előtt. Ezt követően borult fényárba a Szent Péter székesegyház. Ez az ünnep jelenti a húsvéti szent háromnap középpontját, azt jelképezve, hogy Krisztus kereszthalála visszaszerezte az embereknek az életet. A keresztények számára ez a virrasztás emlékezés arra az éjszakára, amelyen Krisztus feltámadt. A vigília csak a sötétség beállta után kezdődik, abban a jelképes értelmű sötétben, amely Krisztus halálával borult a világra. Az egyház ezen az éjjelen imádkozva várja Krisztus feltámadását.

A pápa a szertartás folyamán a hagyományoknak megfelelően megkeresztelt néhány felnőttet: egy svájci, egy albániai, egy oroszországi, egy perui, egy szingapúri és egy kínai hívőt. A katolikus egyházfő vasárnap a Szent Péter téren Urbi et Orbi (Róma városáért és a világért) áldást oszt hívek és turisták várhatóan hatalmas tömege előtt.

Olvasóink írták

 • 2. NyBatteri 2011. április 25. 05:10
  „Kellemes Húsvétot, jó locsolást ! :)”
 • 1. NyBatteri 2011. április 25. 04:55
  „"Helytelen lenne azt gondolni, hogy valamikor a világűr egy apró szegletében véletlenül létrejött valamiféle élőlény, amely képes volt a gondolkodásra, és megpróbál ésszerűséget találni a teremtésben, vagy ésszerűséget vinni belé."

  Mégis ezt teszi !

  :D :D : D :D

  "Ha az ember az evolúció véletlen terméke lenne valahol a világűr peremén, akkor az életének nem lenne értelme"

  Ezt honnan veszi ?
  Ezzel a semmitmondó szöveggel nálam max. egy Dodgem jegyet lehet nyerni...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jemen - Távozik az elnök

A jemeni kormánypárt elfogadta a Perzsa-öböl menti arab országok által a jemeni belpolitikai válság… Tovább olvasom