Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

WikiLeaks - A PayPal blokkolja a WikiLeaksnek szóló pénzátutalásokat

Blokkolja a WikiLeaks kiszivárogtató weboldal adománygyűjtésre létrehozott számláját péntek óta az internetes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó PayPal - erősítette meg a cég.

A honlapján található blogban a PayPal azzal indokolja lépését, hogy a WikiLeaksnek szóló átutalások sértik a cég politikáját, amelynek értelmében szolgáltatásuk "nem vehető igénybe semmi olyan tevékenységhez, amely bátorítja, reklámozza, elősegíti vagy tanácsokkal látja el mások törvénysértő cselekedetét".

A rövid értesítés pénteki keltezéssel jelent meg, s a PayPal németországi részlegének szóvivője szombaton nem kívánt semmit sem hozzáfűzni a hivatalosan feltett blogbejegyzéshez. Szombaton már nem lehetett a PayPalon keresztül pénzt utalni a legutóbb amerikai diplomáciai iratok százezreit kiszivárogtató WikiLeaksnek, s a próbálkozásra válaszul az a hibaüzenet érkezett, hogy "a címzett jelenleg nem képes pénzt fogadni". Bár a PayPal csak az egyik csatornát jelentette, amelyen át a WikiLeaks adományokat gyűjtött, de valószínűleg a legbiztonságosabb és legkényelmesebb módja volt a szervezet támogatásának.

A WikiLeaks honlapján felsorolt többi lehetőség között egy ausztráliai postafiókba való küldés, svájci, német vagy izlandi bankszámlákra való utalás szerepel. Az EBay Inc. amerikai internetkereskedelmi cég leányvállalataként működő PayPal lépése újabb csapást jelent a WikiLeaks számára, amely ellen számos támadás indult azóta, hogy Washingtont és a világpolitika szereplőinek egész sorát hozta nehéz helyzetbe brutálisan őszinte amerikai diplomáciai táviratok ezreinek internetes közzétételével.

A svéd igazságügyi hatóságok pénteken adtak ki egy új nemzetközi elfogató parancsot Julian Assange, a WikiLeaks portál alapítója ellen, nemi erőszak vádjával, de a kiszivárogtató weboldalnak a világhálón való jelenlétét is megpróbálják ellehetetleníteni.

Olvasóink írták

 • 4. elemér 2010. december 07. 11:24
  „Paypal-el probléma van Mo.-n és besülnek vele az emberek. Ez a biztonságbol van. Windows az nyelvhez van kötve. Aki angol windows használ Mo.-n az lehet hogy besül. Ilyesmit nem magyaráz a Paypal. Aztán az se mindegy hogy milyen böngészöt használ a banki dolgokhoz vagy ahol a biztonság fontos. Általában I.E. müxik, mert mindent arra irnak és nem mert az biztosab. Ezt se magyarázzák a biztonságbol vagy nem olvassák.”
 • 3. elemér 2010. december 07. 03:49
  „1. h.sz. AntiFricc

  Ezekszerint olvasni nem tudsz és dunctod sics hogy müxik a paypal. Az én tapasztalatom, hogy Mo.-n azt a mai napig se tudják hogy enni vagy inni kell. Ott legfeljeb csak hallotak róla. Aki ezt az info.-t átadta a Wikinek az egy közkatona biztonsági analizálo volt. Azt hogy letudta tölteni és nem figyeltek erre fel egy baklövés volt. Létezik technika ami ezt jelzi. Ezt már megvitatták. Egyébként a konzulátusok komunikációja az USA birtoka. Ezek után ezt ellopták és ez lessz a vád ellene. Mindenki koperál az USA-val és nincs kiut. Paypal is ezt teszi, nyomás alatt mint a többiek.

  2. h.sz. meir

  Látom hogy te se vagy egy lángész. Paypal nem terjeszt virusokat. Kapsz egy email-t ami ugy néz ki mint ha Paypal-töl jönne. Van hozzá egy melléklet amit kinyitsz és kéri hogy ujra add meg az adatokat biztonságbol. Te biztos hogy kinyitnád és azt megadnád, mert olvasni nem tudsz.”
 • 2. meir 2010. december 05. 06:31
  „Ooooohh!! es pont a "pay-pal" ugat,aki virusokat terjeszt a net-en!??”
 • 1. AntiFricc 2010. december 04. 18:15
  „Azért ez is durva, az ember a saját pénze felett nem rendelkezhet, nem utalhat annak, akinek akar. Miért kell a Paypal-nak ebbe beleavatkozni?
  Amúgy meg mi okból készítenek ilyen "brutálisan őszinte táviratokat"? Talán jobban kellene őrizni, ha már egyszer létrehozzák.
  Ámeriká! Pff!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényfesztivál Milánóban

Fényben ragyog Milánó: az egész város kiveszi a részét a másodszorra megrendezett nemzetközi… Tovább olvasom